habernediyor.com

Pendik-Sabiha Gökçen hattını 2 ayda kaç yolcu kullandı? Karaismailoğlu açıkladı

YAŞAM

Açılışı 2 Ekim'de yapılan Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda iki ay içinde seyahat eden yolcu sayısının 1,4 milyon civarında olduğunu kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden diğer metro hatlarıyla ilgili de bilgiler verdi. Beşiktaş-Kağıthane–Eyüp-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun, "Türkiye'nin en hızlı metrosu" olacağını söyleyen Karaismailoğlu, hattın ne zaman açılacağını da açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda son iki ayda yolculuk eden kişi sayısının 1,4 milyona ulaştığını kaydetti. Bu metro hattıyla birlikte İstanbul'da yaşayan kişilerin hayat kalitesinin arttığını belirten Karaismailoğlu, "Pandemi döneminde de çalışmalara devam ettik. Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, bu yatırımlar arasında en dikkat çekici olanlardan biriydi." ifadelerini kullandı.

"İki ayda toplamda 1 milyon 393 bin yolcuya ulaştık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 2 Ekim'de açılan Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda bugüne kadar yaklaşık 1,4 milyon kişinin seyahat ettiğini kaydeden Karaismailoğlu, "Ekim ayında 640 bin 496 kişi bu hattı kullandı. Kasım ayında ise bu sayı 752 bin 165'e yükseldi. İki ayda toplamda 1 milyon 393 bin yolcuya ulaştık. Bunun dışında İstanbul'da birçok metro çalışmamız var." dedi.

"Türkiye'nin en hızlı metrosu olacak"

Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane–Eyüp-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun 37,5 kilometre uzunluğunda olacağını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "Türkiye'nin en hızlı metrosu olacak. Bu metronun Kağıthane-Havalimanı bölümünün yapımı sona erdi. Sinyalizasyon testleri yapılıyor. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Gayrettepe-Kağıthane kısmı ise nisan ayında işletmeye açılacak. Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metrosu da tamamlanıyor. Metro hattını yüzde 5 seviyesinde aldık, 28 ay içinde yüzde 99'u aştık." değerlendirmesinde bulundu.

"Ekonomiye yıllık 11,1 milyar lira civarında katkı sağlanacak"

Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun yapımının da devam ettiğini vurgulayan Karaismailoğlu, "Bu hattın uzunluğu 31,5 kilometre olacak. Tünel kazma evresinin yüzde 80'i sona erdi. 2023 yılında projeyi nihayete erdirmeyi planlıyoruz. Ülkenin çeşitli bölgelerinde de çalışmalarımız sürüyor. 6 ilde yapımı devam eden 12 proje var. Projelerin bitirilip hizmete açılmasıyla birlikte ekonomiye yıllık 11,1 milyar lira civarında katkı sağlanmış olacak." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.