habernediyor.com

Orman yangınında ölen çiftin köpekleri yeni sahiplerini bekliyor

YAŞAM

Manavgat'taki orman yangınında büyük hasar gören evde cansız bedenleri bulunan Fahri ve Alman eşi Andrea Yiğitokur'un "Yumak, Stupsi, Bella ve Batsi' adındaki köpeklerini geçici olarak sahiplenen hayvansever, onları hep birlikte kabul edecek yeni bir yuva arıyor.

Antalya'ya bağlı Manavgat ilçesinde ormanlık bölgede 28 Temmuz tarihinde meydana gelen ve günler boyunca süren yangın, can ve mal kayıplarına sebep oldu. Çok sayıda kişiyi evsiz bırakan yangında, 17 sene evvel Türkiye'ye taşınan, 5 sene Marmaris'te yaşadıktan sonra huzurlu bir hayat için Kalemler Mahallesi'ne taşınan Yiğitokur çifti de yaşamını yitirdi.

"Adlarını tek tek öğrendim"

Fahri ve Andrea Yiğitokur'un hayatını kaybetmesiyle, baktıkları 4 köpek de kimsesiz kaldı. Yangının ardından evi terk etmeyen Yumak, Stupsi, Bella ve Batsi, Manavgat'ta ikamet eden hayvansever Nur Çınar tarafından geçici olarak sahiplenildi. Çınar, köpeklere kendi evinde bir yuva yaptı.

Eşini genç yaşta toprağa veren, oğlu Murathan ve 'Oscar' adındaki köpeğiyle yaşamını sürdüren Çınar, basın mensuplarına, köpeğini veteriner hekime götürdüğü esnada sahipsiz köpeklerden haberdar olduğunu dile getirdi.

Hayvanları almak için 2 araçla gittiklerini aktaran Çınar, "Biri ağacın orada yatıyordu, ikisini depoda saklamış vaziyette bulduk. Gittiğimizde tehlike devam ediyordu, çıkmamız gerektiği söylendi. Diğer köpeğe daha sonra ulaştık." dedi. 

Andrea Yiğitokur'un arkadaşı vesilesiyle köpekler hakkında bilgi edindiğini ifade eden Çınar, adlarını öğrendiğini ve bu şekilde daha kolay iletişim sağladığını belirtti.

"Sahiplerinin eşyalarına sahip çıkıyorlar"

Hayvanların gönüllü veterinerlerce sağlık kontrolünden geçirildiğini söyleyen Çınar, köpekler için Andrea'ya ait şalı eve getirdiğini belirterek, "Sık sık şalın yanına gidiyorlar, üstüne yatıyorlar. Fahri Bey'in de dört tekerlekli bir motoru varmış, aynısından bizde var. Köpeklerden Stupsi, geldiği günden beri en güvenli yer olarak motoru görüyor ve yalnızca onun altında uyuyor." şeklinde konuştu. 

"Onları ayırmak istemiyorum"

Köpeklerin eski sahipleriyle sıkı bir bağ kurduğunu gözlemlediğinin altını çizen Çınar, şöyle konuştu:

"Çiftin çocukları olmamış, köpeklere evlatları gibi bakmışlar. Çok serbest büyümüşler. Hırçınlıkları yok, asla ısırmıyorlar. İyi bakılan bir yere gitmeleri lazım. Stupsi ve Batsi bebeklikten bu yana birliktelermiş, Yumak ise bir çiftlikte kötü muameleye maruz kalırken Fahri Bey tarafından kurtarılmış. Bella'nın nasıl geldiğini ise bilemiyoruz. Teker teker sahiplendirmek, onları ayırmak istemiyoruz. Dördüne birden bakabilecek bir ev istiyoruz çünkü onlar birlikte mutlular. İyi bir yer bulana kadar bendeler."

Çınar, köpeklerin Almanca komutlara da tepki verdiklerini kaydetti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.