habernediyor.com

Meteoroloji’den deprem bölgesine uyarı: Toz taşınımına dikkat!

YAŞAM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini açıkladı. Buna göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 5 kent için toz taşınımı uyarısında bulunulurken, Doğu Anadolu'nun batısı, İç Anadolu, Ege'nin iç kesimleri, Karadeniz ve Marmara sağanak ve yağmurlu, Doğu Anadolu'nun doğusunun ise kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin verilerini paylaştı. Yurt genelinde yağmurun etkisini hissettirmesi beklenirken, deprem bölgelerinde meydana gelebilecek toz taşınımına karşı kentlere uyarı geldi.

Öğleden saatlerinden sonra toz taşınımı etkisini hissettirecek

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklama şu şekilde: “Yurt genelinde havanın çok ve parçalı bulutlu, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli’nin kuzey ilçelerinde bölgesel şekilde yağmur, yüksek bölgelerinde kar ve karla karışık yağmurlu olması beklenmektedir.

Söz konusu bölgelerde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi olduğundan, vatandaşlar ile yetkililerin dikkatli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bölgemiz genelinde süren don ve buzlanma hadisesine yönelik sürücüler öncelikli olacak şekilde yetkililer ile vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalıdır. Öğle vakitlerinden başlayarak toz taşınımı görülmesi bekleniyor.”

Birçok bölgede yağış bekleniyor

Yurt genelinde hava durumunun ise çok ve parçalı bulutlu olacağı, Ege’nin kuzeydoğusu, Marmara, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güney Doğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz’in doğusunun yağışlı olacağı, yağışların çoğunlukla sağanak yağmur ve yağmurlu, Trakya’nın yüksek ve iç bölgeleri, Doğu ve Batı Karadeniz’in iç tarafları, Doğu Anadolu’nun doğu ve kuzey bölgelerinde kar ve karla karışık yağmur biçiminde görülmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.