habernediyor.com

Meteoroloji uyardı! Şiddetli yağış geliyor...

YAŞAM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülkenin iç ve kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Orta ve Doğu Karadeniz’in yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelerde, yurdun birçok kesiminde yağışların etkili olmasının beklendiği aktarıldı.

Trabzon, Giresun ve Ordu’da kuvvetli ve şiddetli yağışlar

Meteoroloji’ye göre yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde kuvvetli, Trabzon, Giresun ve Ordu’da ise zaman zaman çok kuvvetli ve şiddetli, Rize ve Artvin'in kıyı bölgelerinde şiddetli ve aşırı olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerinde, kuzeydoğu kesimlerinde hava sıcaklığının, 2-4 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik yaşanmayacağı, Kıyı Ege, Marmara'nın batısı ile Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde mevsim normallerinde seyredeceği aktarıldı. Rüzgarın genel anlamda kuzey ve kuzeydoğu, yarın öğleden sonra ise Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatıdan hafif, yer yer orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Bazı şehirlerdeki hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, 32 derece

Ankara: Parçalı bulutlu, 32 derece

İzmir: Az bulutlu ve açık, 36 derece

Adana: Az bulutlu ve açık, 37 derece

Bursa: Parçalı ve az bulutlu, 34 derece

Antalya: Az bulutlu ve açık, 39 derece

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29 derece

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 31 derece

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 40 derece

Erzurum: Az bulutlu ve açık, yer yer parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 30 derece

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.