habernediyor.com

Meteoroloji uyardı: Bu illerde yağış bekleniyor!

YAŞAM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Temmuz Çarşamba günü yurt genelinde hava durumunun nasıl olacağına ilişkin tahminlerini paylaştı. Peki hangi bölgelerde yağış var? Sıcaklık değerleri nasıl olacak? Detaylar haberde...

Yurt genelinde Temmuz ayının başında kurak bir hava sistemine girilse de bayramın ilk gününde birçok bölgede yağış hakimdi. İstanbul'da peş peşe meydana gelen yıldırımlar, geceyi gündüze çevirdi. Bir gemiye ve Çamlıca Kulesi'ne yıldırım isabet etti. İç Anadolu ve Marmara dâhil yurdun birçok bölgesinde sağanak yağışlar etkili oldu.

Meteoroloji, bir haftalık (13-19 Temmuz) hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Bu tarihlerde hava sıcaklıklarının yurdun büyük bölümünde mevsim normallerinin altında seyredeceği kaydedildi. Doğu kesimlerde sıcaklığın artışa geçeceği, diğer bölgelerde ise önemli bir değişikliğin olmayacağı belirtildi.

Hangi bölgelerde yağış var?

Hava durumu tahminlerine göre bugün sabah saatlerinde İstanbul, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in doğusu ve ile Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak yağışlar etkili olacak. Öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun orta ve batı bölgelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Ankara ile Eskişehir'de sağanak yağış geçişlerinin görüleceğini bildiren Meteoroloji uyardı. Doğu Karadeniz kıyıları da gün boyunca yağışlı hava sisteminin etkisi altında olacak.

Bu illerde sıcaklık yüksek olacak

Yurdun diğer bölgelerinde hava açık ve az bulutlu olacak. Öğle saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu'da sıcaklık değerleri artacak. Malatya, Tunceli, Bingöl ve Ağrı'da sıcaklıklar mevsim normallerini aşacak. Batman'da termometreler 43 dereceyi gösterecek. Diyarbakır ve Şanlıurfa'da ortalama sıcaklık 41 derece, Siirt'te ise 40 derece olacak. Bitlis, Siirt ve Hakkari, bulutsuz bir gün geçirecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.