habernediyor.com

Konya'daki katliamla ilgili yeni gelişme

YAŞAM

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte aynı aileye mensup 7 kişinin katledildiği silahlı saldırı ile ilgili soruşturmayı tamamladı. Sanık Mehmet Altun için 7 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Başsavcılıkça sürdürülen soruşturma çerçevesinde, bütün delillerin toplanmasıyla birlikte gerekli soruşturma işlemleri bitti.

İddianamede, tutuklu bulunan sanık Altun'un suçu 'tasarlayarak' işlediğine işaret edildi.  

Şahıs hakkında 7 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi.

Ayrıca şahsın 'konut ihlali'nden 1-3 yıl, '6136 sayılı kanuna muhalefet'ten 1-3 yıl ve 'mala zarar'dan 8 yıla kadar cezalandırılması talep edildi. 

3 kişi serbest bırakıldı

Soruşturma çerçevesinde tutuklanan diğer sanıklar ise 'tasarlayarak öldürme' suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'mala zarar vermeye teşvik'ten de 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

Altun'un eşi, babası, annesi hakkında kuvvetli suç şüphesinin bulunmaması sebebiyle salıverilmeleri yönünde karar verildi.

Ne olmuştu?

30 Temmuz günü bir evde 7 kişinin cansız bedenlerinin bulunduğu ihbarı üzerine olay mahalline çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi yönlendirilmiş, adrese gelen sağlık personelleri 7 kişinin de feci şekilde can verdiğini tespit etmişti.

Olay ile ilgili gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan 10'u tutuklanmış, cinayet zanlısı Altun da 5 Ağustos tarihinde yakalanmış, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Aileler arasında daha evvel meydana gelen kavgada hapse gönderilen 2 zanlı hakkında da 7 Ekim tarihinde tutuklama kararı verilmiş, cinayete ilişkin tutuklu sayısı 13'e çıkmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.