habernediyor.com

Kar yağışı geldi, Kartalkaya'da kayak şöleni başladı

YAŞAM

Yurt genelinde havaların soğuması ile beraber kar yağışları da görülüyor. Yarıyıl tatiline girenlerin tatil arayışında en çok tercih ettiği yerlerden bir tanesi de Bolu’da bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi oldu.

Bolu'da kar yağışının etkisini göstermesi ile beraber Türkiye'nin en yoğun kış turizmi tesislerinden olan Kartalkaya Kayak Merkezi'nde tatilci akını başladı.

Otellerde doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı

Kent genelinde dün başlayan kar yağışı, İstanbul ile Ankara arasında bulunan Köroğlu Dağı'nın zirvesinde kar kalınlığını artış gösterdi. Yapay karlama şeklinde desteklenen kar kalınlığın yağışların ardından 1 metreyi geçtiği merkezlerin tamamı turistlere hizmet vermeye başladı.

Yarıyıl tatili ve yağışın etkisi ile beraber yoğunluğun arttığı bölgeye gelenler, snowboard ve kayak yaparak eğlenceli vakit geçirdi. Merkezde bulunan otellerin doluluk oranı ise yüzde 100'e ulaştı.

Kar kalınlığı 1,5 metreye ulaşıyor

Kayak merkezinde bulunan 2 otelin genel müdürü Yusuf Avcı, 2 gündür devam eden yağışlarla beraber pistlerin tamamıyla kayak yapmaya açılacak duruma geldiğini ifade etti.

Pistlerde kar kalınlığının ortalama 1,5 metreye ulaştığına işaret eden Avcı, "Hava şartlarının da güzel olması ile beraber Kartalkaya'da kayak sezonu açıldı. Bütün pistlerimiz faaliyet sağlıyor. Kayakseverler tarafından yoğun bir talep var." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.