habernediyor.com

İzmir'de sahte içki 16 can aldı!

YAŞAM

İzmir'de sahte içki nedeniyle zehirlenerek hayatını kaybeden kişi sayısı 16 oldu. 

Türkiye'de sahte içki can almaya devam ediyor. Alkol bazlı yüzey temizleyici alarak içki aromaları ile karıştıran kişiler, bir süre sonra zehirlenerek yaşamını yitiriyor. 

İzmir'de metil alkol zehirlenmesi geçirerek hastanelerde tedavi altına alınan 6 kişi daha yaşamını yitirdi. Söz konusu kişilerin cansız bedenlerinin, otopsi işlemleri yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği bildirildi. 

9 Ekim günü itibarıyla metil alkol zehirlenmesi belirtileri göstererek hastaneye müracaat eden kişilerden 16'sı hayatını kaybetti. Şu anda 18 kişinin de farklı hastanelerde tedavi altında olduğu ifade edildi. 

İzmir'de sahte içki zehirlenmesi nedeniyle başlatılan tahkikatlar dâhilinde şu ana kadar 12 kişi gözaltına alındı. 

"Dezenfektan" etiketi yapıştırmışlar

İzmir'de sahte içki üretimi gerçekleştirdiği tespit edilen bazı şüphelilerin, polis ekiplerince yakalanma ihtimaline karşı harekete geçtikleri öğrenildi.

Etil alkolün ambalajına, söz konusu kişiler tarafından "dezenfektan" etiketi konduğu ileri sürüldü.

Kaçak olarak üretimi gerçekleştirilen ve insanların zehirlenerek ölümlerine yol açan sahte içkilere, dezenfektan kaynaklı metil alkol eklenmiş olabileceği ifade edildi. 

Bir haftada 8 ton sahte içki bulundu

İzmir'de bu hafta içerisinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sırasında 8 ton sahte içki bulundu. Söz konusu şehirde, 2020'nin başından beri ele geçirilen sahte içki miktarı 58 ton olarak kayıtlara geçti. 

Ne olmuştu?

9 Ekim günü İzmir'de sahte içki nedeniyle zehirlendiği ileri sürülen 18 vatandaş, farklı hastanelere müracaat ederek tedavi altına alınmıştı. Söz konusu vatandaşlardan 6'sı 10 Ekim günü hayatını kaybederken, 4'ü ise 11 Ekim günü ölmüştü.

Sahte içki zehirlenmesi nedeniyle başlatılan tahkikat dâhilinde İzmir'de bir depo, bir konut ve 5 iş yerine polis ekipleri tarafından operasyon gerçekleştirilmişti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.