habernediyor.com

Hobi zengin etti!

YAŞAM

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Rabia ve Muzaffer Anğı çiftinin hobi olarak başladığı Hint horozu yetiştiriciliği geçim kaynakları hâline geldi.

Aydın'da yaşayan Rabia (59) ve Muzaffer (68) Anğı çifti çocukluk zamanlarından beri severek yaptıkları cins horoz yetiştiriciliğine evlendikten sonra da devam etti. Kendi imkânlarıyla evlerinin bahçesinde başladıkları cins horoz yetiştiriciliği 7 yıl önce aldıkları 8 bin liralık mikrokredi ile büyüdü. Şimdi yetiştirdikleri cins horozların tanesine bin ila 50 bin lira değer biçiliyor.

Farklı cinslerde Hint horozu yetiştiriyorlar

Çift, yetiştirdikleri "Brasil", "Shamo", "Reza Asil", "Alman" ve "Fransız Bankiva" cinsi Hint horozları ile "güzellik yarışmaları"na katılarak pek çok kupa kazandı. Anğı çifti, yavru horozları satarak, aile ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

Çeşitli türlerde 25 Hint horozlarının olduğunu söyleyen Rabia Anğı, hayvanları 1000 ila 50 bin lira arasında değişen fiyatlara sattıklarını ifade etti.

Mikrokrediyle geçim kaynağına dönüştü

Mikrokredi sayesinde çocukluğundan bu zamana tutkusu olan cins horoz yetiştirme hobilerini geçim kaynağına dönüştürdüklerini dile getiren Anğı, "Cins horoz sayımızı daha da artırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu. 

Muzaffer Anğı ise "Dışarıdan asla horoz veya tavuk almam. Kendimi bildim bileli tavuk ve horozlarımın tamamını damızlık olarak kendim yetiştirdim. Ürettiğimiz cins horozlar 1 yaşına gelince güzellik yarışmasına katılırlar. Dereceye giren bu horozlarımızı İstanbul, Diyarbakır, Adana, Tekirdağ, Ankara ve İzmir gibi çeşitli illerde eş ve dostlarımıza, bu işe gönül vermiş kişilere satıyoruz. Tavuktan ziyade horoz yetiştirme üzerine yoğunlaşıyoruz." sözlerini kaydetti.

Her şey çok küçük başlamış

Muzaffer Anğı, ilk başladıklarında 2 tavuk, 3 horozları olduğunu anlatırken, şu anda 25 tane cins horoza sahip olduklarını belirtti. Çiftin daha fazla horozu olduğu ancak alan yetersiz olduğu için bir kısmını dostlarına hediye ettikleri öğrenildi.

Yorumlar (1)

Raşit 3 Yıl Önce

Abla ben tavuk istiyorum

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.