habernediyor.com

Hafta sonu bu bölgelerde kuvvetli yağış var!

YAŞAM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin tahminleri paylaştı. Yarın ve pazar günü yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı ifade edildi.

Bugün Orta ve Batı Karadeniz, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Konya çevrelerinde sağanak yağışlar etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava tahmin raporuna göre yurdun bazı bölgelerinde yarın da kuvvetli sağanak yağışlar etkisini gösterecek.

Meteoroloji'den o illere sarı uyarı!

Meteoroloji'den alınan son tahminlere göre yarın Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Bitlis, Van ve Bingöl'de gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Bu bölgelerde kuvvetli rüzgârın da etkisini göstereceğini aktaran Meteoroloji, dikkatli olmaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yarın (cumartesi), yurdun doğu bölgeleri, hatay ve Batı Karadeniz'deki bazı illere sarı uyarı veren Meteoroloji; ani su baskını, çatı uçması, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi olumsuzlukların yaşanabileceğini bildirdi. 

Bu bölgelerde pazar günü de yağış var!

Erzurum, Kars, Ardahan, Rize ve Artvin'de kuvvetli yağışların pazar günü de devam edeceğini duyuran Meteoroloji, bu olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğini aktardı. Uyarılara göre yarın sabah saatlerinde Hakkâri ve Şırnak'ta güney yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) rüzgârların esmesi bekleniyor.

Toz taşınımına dikkat!

Kuvvetli rüzgârlar nedeniyle yarın sabah ve öğle saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusu ile Hakkâri ve Şırnak'ta toz taşınımı hadisesinin görülebileceği kaydedildi. Kuvvetli rüzgârların; çatı uçması ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara yol açabileceği ifade edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.