habernediyor.com

Gara şehidinin babası anlattı: 'Demirtaş'a gidip oğlunu istedi, dayak yedi'

YAŞAM

Gara Şehidi Müslüm Altıntaş’ın babası ve ‘Diyarbakır Annelerinden Dünyaya’ kitabının yazarı Şevket Altıntaş, HDP ve PKK işbirliğiyle kaçırılan evlatlar ile ailelerin yaşadıklarını anlattı.

Gara Şehidi Müslüm Altıntaş'ın babası ve ‘Diyarbakır Annelerinden Dünyaya' isimli kitabın yazarı Şevket Altıntaş, PKK tarafından kaçırılan çocukların ve ailelerin yaşadıklarını anlatırken 9 yaşındaki Hamza Adıyaman’ın, annesinin yanındayken zorla eli, ayağı ve ağzı bağlanarak kaçırıldığını aktardı.

“Oğlunu almak için gitti dayak yedi”

Evlatların ve ailelerin yaşadıklarını anlatan Altıntaş, bir başka ailenin ise oğlunu almak için Selahattin Demirtaş’ın yanına gittiğinde dövüldüğünü belirtti.

PKK'nın ustaca yalanlar söylediğini ve kendisinin bu yalanlara bir dönem kandığını belirten Altıntaş, şunları aktardı:

“Bunlar fevkalade bir şekilde yalan söylüyor, öyle ustaca şeyler söylüyorlar ki insanları adeta hipnoz ediyorlar. Diyorlar ya hani onlara katılanlar için, ‘bunlar aklı başında insanlar’ burada çocukları kastetmiyorum onlar farklı çünkü 8-9 yaşındaki çocuğu kaçırıyorlar. Diyorlar ki aklı başında bir insan kandırılır mı? Mantıklı konuşalım, telefon dolandırıcıları mesela koca profesörleri aniden kandırmıyor mu? Bunlar aylarca ve yıllarca bir insanı aldatmak için neler çeviriyorlar. İnsan aldanabilir yani değil mi? Ben kendim söylüyorum, bakın ben bile bunlara inandım. O zamanlar bize dediler ki, ‘efendim, vereceğiz fakat biz muhatap bulamıyoruz'. Ben aptallığıma yanayım ki gittim bunlara inandım. Diyarbakır'a gidene kadar ne yazık ki inandık fakat Diyarbakır’a oturma eylemine gidince küçük bir gruptuk olaylara dar bir pencereden bakıyorduk. Oraya gidip olayın tüm boyutlarını görünce ‘eyvah' dedim”

CHP Eski Milletvekili Çiçek’e tepki

CHP Eski Milletvekili Dursun Çiçek'in, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada ‘HDP'ye bakanlık verilebileceği’ ile ilgili açıklamasını sert bir şekilde eleştiren Altıntaş, şu açıklamayı yaptı:

“Buradan halka sesleniyorum, Allah aşkına devletinize sahip çıkın. Muhalefete de çok bir şey söylemiyorum fakat bir tanesi çıkıp bakanlık verebiliriz, niye olmasın tarzı şeyler söylüyor. Niye mi olmasın? (Oğlunun resmini göstererek) İşte bunun için olmasın. Hamza Adıyaman henüz 8 yaşındayken kaçırılıyor. Çocuk, eli kolu ve ağzı bağlı bir şekilde siyah camlı arabanın içinde. Annesi de oğlunu arıyor o arabanın yanına geliyor iki mahlukatı görüp soruyor. Kadın ne bilsin onlara diyor ki, böyle bir çocuk gördünüz mü? Onlar da kadını tersleyip çocuğu kaçırıp gidiyorlar.”

“Oğlu için Demirtaş’ın yanına giden bir baba dövüldü”

Selahattin Demirtaş'ın yanına giderek PKK'nın kaçırdığı evladını almak isteyen bir ailenin darp edildiğini ifade eden Altıntaş, şunları aktardı:

“Bir arkadaşım Selahattin Demirtaş’a giderek PKK'nın kaçırdığı çocuğunu almak istediğini söylemek için konuşmaya gidiyor. Hani inanmış ya bunlara, bunlara zamanında oy vermiş ya, Demirtaş'a diyor ki çocuğum götürüldü, ‘çocuğun gönüllü gitti' diyor o da. 15 yaşındaki çocuk ne gönüllüsü arkadaş, arkadaşım itiraz edince bu defa onu darp ediyorlar, karısının yanında arkadaşımın suratına dipçikle vuruyorlar. Annesi ‘bari ayakkabısını verin’ diyor, ona da hakaret ediyorlar. Siyasetçiler bunu bilmiyor mu? Vallahi de senden benden çok daha iyi biliyor. Şimdide diyorlar ki bakanlık verebiliriz, Türkiye'nin tapusunu da verin”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.