habernediyor.com

Evleri ve kıyafetleri kendi kendine yanıyor: Hayatları kâbusa döndü

YAŞAM

Adana’nın Kozan ilçesinde ikamet eden Akıl ailesinin hayatı, evlerinde 3 gün içinde art arda kendiliğinden çıktığı öne sürülen yangınlar nedeniyle kabusa döndü. 

Tavşantepe Mahallesi’ndeki bir apartman dairesinde ikamet eden Akıl ailesi, art arda çıkan yangınlar sebebiyle zor günler yaşadıklarını ifade etti. 7 çocuk sahibi olan Kenan - Bahar Akıl çiftinin eşyaları, art arda yaşanan yangınlar sonrasında zarar gördü. 

3 günde kendiliğinden çıkan yangınlarla hayatları kâbusa döndü

Bütün eşyaları teker teker yanan ve evleri adeta savaş alanına dönen aile, yangınların sona ermesi için bir çözüm bulmaya çalışıyor. Evdeki odada Kur'an-ı Kerim dinleyen ve gözleri önünde  birçok defa eşyaların aniden alev aldığını belirten Akıl çifti, komşuları ile beraber ciddi panik yaşadıklarını ifade etti. 

20 Şubat günü apartman boşluğunda meydana gelen ilk yangına itfaiyenin müdahale ettiğini belirten 38 yaşındaki Kenan Akıl, ilk aşamada yangının, çocukların çıkardığı veya elektrik kontağı kaynaklı olabileceğinden şüphelendiklerini belirten aile, daha sonraki yangınlarda çocuklar yanlarındayken meydana gelen yangının boyutunun değiştiğini ifade etti. 

"Sabaha kadar nöbet tutuyoruz"

Buzdolabının üstündeki buhar makinasının ve balkondaki ıslak sofra bezinin, aniden alev aldığını söyleyen Akıl, yaşananları şöyle anlattı:

“2 yıldır buradayız. Bugüne kadar bir problem yoktu. Maden ocağında çalışıyorum. 3 gün önce eşim ulaştı, geldim. Geldiğimden bu yana evdeki her şey yanıyor. Yangının elektrik kaynaklı olmadığı iletildi. Çocuğun beşiği eriyor. Siz buradayken çocuğun üstü ısındı ve elbisesi yanmaya çalıştı. Yanan eşyaları balkondan attık. Çocuklar yanımızdayken oluyor. Gözümüzün önünde buhar makinası tutuştu. Komşumuz çekim yaparken, aynı anda diğer odada kimse yokken odada yangın çıktı. Sabaha kadar beklemek zorunda kalıyoruz. Yorganlar, elbiseler her şey yandı”

Akıl ailesi, yangınların sona ermesi için bir çözüm bekliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.