habernediyor.com

Erdoğan'ın gönderdiği mektup 22 yıl sonra ortaya çıktı

YAŞAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1999 yılında ceza evinde tutuklu olduğu sıralar, Kalp krizi geçirerek hayata veda eden Dr. Ahmet Tevfik Ozan’a yazdığı teşekkür mektubu 22 yıl sonra Elazığ’da ortaya çıktı. Erdoğan’ın, "Geçici bir mekandayız” ifadeleri dikkat çekti.

Geçtiğimiz Ocak ayında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ahmet Tevfik Ozan (68), Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Türk Edebiyatı şairidir. 

Dr. Ozan, 1980 darbesi sonrasında bir dönem cezaevinde yattıktan sonra tıp eğitimine devam etmiş yaşadığı şehirde sevilen ve sayılan bir şair hocası olmuştur.



Dr.Ozan,1999 yılında Pınarhisar Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazıp, eserlerini gönderdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da o dönem kendi el yazısıyla Ahmet Tevfik Ozan'a teşekkür mektubu yazdı.

22 yıllık o mektup ise Dr. Ozan’ın oğulları tarafından evrakları arasından bulunarak gün yüzüne çıktı.

“Geçici bir mekandayız”

O dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği mektubunda şu ifadelere yer vermiş:

“Sayın Dr. A. Tevfik Ozan kardeşim; Gönderme nezaketini gösterdiğiniz eserlerinizi aldım. Teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerimize olsun diyorum. Geçici bir mekandayız. Bunun bizler için anlamlı veya farklı süreç olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Sizlere de bulunduğunuz görevde başarılar diliyorum. Selam ve dua.. Allah’a emanet olunuz.” 

“Bize yüzeysel bahsetmişti”

Dr. Ozan'ın oğlu olan Erciyes Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi Mehmet Seyda Ozan ise mektuba ilişkin yaptığı bilgilendirmede, mektuba babasının eşyalarını toplarken kıymetli evraklar dosyasında rastladıklarını, babasının bu konu hakkında yüzeysel bahsettiğini ancak detaylı olarak anlatmadığını belirtti.

Mektubu gördüklerinde şaşırdıklarını dile getiren Seyda Ozan, şaşırmalarının sebebi olarak bu mektubun hiç gün yüzen çıkmadığını ve herhangi bir platformda paylaşımı olmadığını söyledi.



Ozan babasının, 1999 yılında Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde yaklaşık 4 ay tutuklu kalan Erdoğan’a gönderdiği mektup ve eserlerinin sebebini, o dönemde tamamen vatan sevmenin çilesini çeken kişileri kardeşi olarak görmesinden kaynaklandığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız da hem mektubu hem de eserleri aldığını belirterek teşekkürlerini ve iyi dileklerini sunmuş. Biz babamın gönderdiği mektubun bir kopyasına ulaşamadık ama Cumhurbaşkanımız yazdıklarından çıkardıklarımız doğrultusunda bir teselli mektubu ve güç verme maksadıyla yazılmış bir mektup olduğunu görmekteyiz.” İfadelerine yer verdi.

“22 yıllık bir mektuptan bahsediyoruz”

Ozan, bu mektubun o dönemlerde çok dile getirilmemesinin sebebini ise şu ifadelerle anlattı:

"Bu mektubu yaşadığı dönemde çok dile getirmemesi aslında bu mektubun bir güç aracı olarak algılanmamasının yanı sıra o dönemin şartlarında tamamen saf ve temiz duygularla, halis bir niyetle yazılmış olması bir nebi vatansever kardeşini teselli etme maksadıyla yazılmış. Yaklaşık 22 yıllık bir mektuptan bahsediyoruz. Biz de gördüğümüzde gerçekten şaşırdık çünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kendi el yazısıyla yazmış bu mektubu, hala da üzerinde yazmış olduğu kaleme ait izlere rastlamaktayız." 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.