habernediyor.com

Dikkat! Sokağa atılan kullanılmış maskeler tehlike saçıyor  

YAŞAM

Kovid-19’dan korunmak için takılan maske ve eldivenlerin sokaklara atılması, sokak hayvanlarını tehlikeye atıyor. Maske ve eldivenleri oyuncak olarak gören hayvanlar ya virüs kapıyor ya da maskeyi direk yutabiliyorlar. 

Pandemi sürecinde vaka sayıları artış gösterirken, önlem amaçlı kullanılan maske ve eldivenlerin sokağa atılması dikkat çekti.

Sokaklara atılan maske ve eldivenler hem hijyen açısından hem de sokak hayvanların sağlığı açısından büyük tehlike oluşturuyor. 

Yerlere atılan maske ve eldivenlerle oyuncak gibi gören sokak hayvanları oynadıkları maskeden ya virüs kapıyor ya da yutuyor. Bu durumun ciddiyetine değinen Veteriner Hekim Affan Kesim, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğine dikkat çekti.



“Büyük problemlere yol açıyor"

Pandemi nedeniyle artık hayatımızın bir parçası haline gelen maske ve eldivenleri kullandıktan sonra her köşe başında bulunan çöp kutularına atılması konusunda vatandaşlara ricada bulunan Veteriner Hekim Affan Kesim, “Maskelerin sokağa atılmasından şikayetçiyiz. Hatta böyle birkaç vakayla da karşılaştık. Sokak hayvanları özellikle de yavru kediler ve köpekler maskeleri bir oyuncak olarak görüyorlar. Çok fazla alıyorlar oynuyorlar hatta yiyorlar. Sokak hayvanları maskeleri yutabiliyorlar. Bu yutmalar bizim istemediğimiz büyük problemlere yol açıyor.” diyerek sitem etti.

Kesim, pandemi sürecinde vatandaşların bu konuya biraz daha dikkat etmeleri istedi.
 



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.