habernediyor.com

Botanik bahçesini andıran camide namazlarını eda ediyorlar 

YAŞAM

Nevşehir’de görevli imam Ahmet Aydemir, 1992 senesinden bu yana çalıştığı camiyi botanik bahçesine çevirdi. Aydemir, 300’den fazla çiçeğin bulunduğu caminin ismini de Çiçekli Cami olarak değiştirdi. Öyle ki bu hareket Aydemir’e, “Uluslararası İyilik Ödülü” getirdi. 

Nevşehirli imam Ahmet Aydemir, 1992 senesinde atandığı Taşlıbel Camisi’ni “Çiçekli Cami’ye” çevirdi. Caminin safi duvardan oluşmasına gönlü razı gelmeyen Aydemir, 1995 senesinden bu yana camiyi çiçeklendirmek için çabalıyor. Hobi amaçlı başladığı bu etkinliği artık işi gibi seven Aydemir hem halkın ve cemaatin hem de Diyanet’in büyük takdirini topluyor. 



Mahalleli destek verdi, çiçek sayısı 300’ü buldu 

Mahalle sakinlerinin de büyük destek verdiği Aydemir, camideki çiçek sayısını 300’e ulaştırdı. Her geçen gün daha fazla saksı çiçeğine sahip olan caminin ismi de “Çiçekli Cami” olarak kaldı. 



Çiçekli Cami, ödül getirdi 

İmam Ahmet Aydemir, caminin bu şekilde hem mahalleli hem de çocuklar tarafından daha çok sevildiğini ve daha çok kişinin geldiğini söylüyor. Hatta Aydemir, bu çalışmasından dolayı Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Uluslararası İyilik Ödülü’ne” layık görüldü. Çiçeği çok sevdiğini ve yetişmesine her koşulda vesile olmak istediğini dile getiren görevli, “Allah’ın yeryüzündeki evi olan camiler, her şeyin en güzeline layıktır.” sözlerini sarf etti. 







Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.