habernediyor.com

Ankara Valiliği uyardı: Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor!

YAŞAM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu'daki kentlere sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji'den gelen tahminleri sosyal medyadan duyuran Ankara Valiliği, kentte gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgârların etkili olmasının beklendiğini bildirerek vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugüne (2 Ekim Pazar) dair hava durumu tahminlerini paylaştı. Karadeniz, Marmara'nın doğusu ile güneyi, İç Anadolu'nun batısı ile Ege'nin doğusuna sarı kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların günün erken saatlerinde başlayacağını bildirdi. 

Kuzeybatı, batı ve güneybatı yönlü rüzgârlar etkili olacak

Rüzgârın Marmara ve Karadeniz'de kuzeybatı yönünden kuvvetli (50-80 km/sa) eseceği kaydedildi. Öğle saatlerinden sonra İç Anadolu'da güneybatı yönlü rüzgârların etkili olacağı, akşam saatlerine doğru ise rüzgarların Orta ve Doğu Karadeniz'de etkisini göstereceği belirtildi. 

Sabah saatlerinde Marmara Bölgesi'nde etkisini gösterecek olan sağanak yağışların, öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Marmara'nın doğusunda etkili olacağı ifade edildi. kuvvetli yağışın akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyine, gece saatleri itibarıyla ise Doğu Karadeniz'e kayacağı kaydedildi.

Ankara Valiliği uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, başkent Ankara'da öğle saatlerinden sonra kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını bildirdi. Yağışlarla birlikte güneybatı yönlü rüzgârların kent genelinde etkisini göstereceği belirtildi. Meteoroloji'den gelen hava durumu tahminlerini sosyal medya üzerinden vatandaşlarına duyuran Ankara Valiliği, uyarılarda bulundu. Valilik, kuvvetli sağanak yağışlar ve rüzgâr nedeniyle çatı uçması, direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği ifade edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.