habernediyor.com

54 yıl sonra gerçeği öğrendi, çileden çıktı!

YAŞAM

Antalya'da doğduğu ilk günden itibaren talihsizlikler peşini bırakmayan 54 yaşındaki Ersin Akbaş, en son kan bağışı esnasında şimdiye dek bildiği kan grubunun da yanlış olduğunu öğrenince çileden çıktı.

Antalya'da doğduğunda ismi ve cinsiyetinin yanlış yazdırılmasıyla başlayan hatalar zinciri 54 yaşındaki Ersin Akbaş'ın peşini bırakmadı. Yaşamı boyunca iş hayatında ve askerlikte 5 farklı isimle anılan 54 yaşındaki Ersin Akbaş son olarak ise kan bağışında bulunduğunda kimliğinde ve ehliyetinde yazan kan grubunun uyuşmadığını öğrendiğinde şoka girdi. 

Akbaş hatanın kendisinde olmadığını savunarak, "Kanım bir motor yağı sanki. Yazın negatif kışın pozitif oluyor. Bu kadar şansız bir adam mıyım? Canıma dokundunuz, kanıma dokunmayın" diyerek isyan etti.

2 kez farklı adla askerlik yaptı

Ersin Akbaş, iddialarına göre askerliği de iki kez yaptı. Kendi ismiyle 1986-1987 yılları arasında 18 ay askerlik görevini yerine getiren Akbaş, 1990 yılına gelindiğinde Körfez kriziyle birlikte yeniden askerliğe çağrıldı. İkinci askerliğini ise Ersün adıyla yaptı.

Başkasının yerine hapis yattı

54 yaşındaki talihsiz adam, 2008 yılında dava açıp gerçek ismine kavuştu. Fakat yeni kimlikle şanssızlıklar devam etti. İddiasına göre Akbaş, 2011 senesinde başkasının yerine hapis bile yattı. Akbaş'ın yaşadığı sıkıntılardan dolayı, SGK prim ödemelerinde ve iş bulma konusunda da pek çok sorun baş gösterdi.

Kanıma bari dokunmayın

54 yıldır kan grubunu pozitif olarak bilen Akbaş, birçok kez kan bağışı yaptığını ve kan grubunu sorma gereksinimi hissetmediğini ama 27 Temmuz Pazartesi günü Kızılay'a verdiği kan bağışında şimdiye kadar bütün belgelerde A RH (+) olarak bilinen kan grubunun A RH (-) olmasıyla birlikte adeta isyan etti.

Akbaş, 54 yıl sonra kan grubumun negatif olduğunu öğrendim. Kanım sanki motor yağı. Yazın negatif kışın pozitif. Bu kadar şanssız mıyım ben? 30 yıl boyunca araç şoförlüğü yaptım ama allahtan kaza yapmadım yoksa yanlış kan verilip ölebilirdim. Gerçekten isyan ediyorum. Kanıma dokunmayın canımı dokundunuz madem. Bıktım" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.