habernediyor.com

54 köpeği boş araziye bırakmışlar!

YAŞAM

Aksaray'da 50 civarı köpek yavrusunun kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından soğuk havada boş bir araziye bırakıldığı öğrenildi.

Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Böğet köyünün Partağıcı mevkiinde yaşanan olayda köy muhtarı Mustafa Özkan, bir vatandaşın Partağıcı mevkiinde birçok yavru köpek gördüğü ihbarı üzerine köpeklerin bulunduğu yere gitti.

Bölgeye gelen Muhtar Özkan, arazide 4 büyük 50 yavrı köpek olmak üzere toplamda 54 köpek buldu. Özkan, yaptığı inceleme üzerine 5 yavrunun soğuk hava yüzünden öldüğünü anladı. Muhtar Mustafa Özkan, 50 civarı köpekle ne yapacağını bilemeyince yetkililerden yardım istedi ve köpeklerin bir barınağa götürülmesi gerektiğini iletti.

Muhtar Özkan, bölgedeki havanın çok soğuk olduğunu söyledikten sonra “Partağıcı mevkimize yaklaşık 50 kadar köpek yavrusu bırakılmış. Burada da 5 tanesi ölmüş soğuktan. Bu hayvanları atan insanlara sesleniyorum. Vicdanlı bir insan olsalardı bunları atmazlardı. Yetkililerden şunu istiyorum. Bu yavruların buradan biran önce kaldırılıp barınaklara alınmasını istiyorum. Yoksa bu hayvanlar burada açlıktan ölmeye terk edilmiş ve ölmeye mahkum olmuşlardır” şeklinde konuştu.

Böğet köyünde yaşayan vatandaşlardan Mustafa Akay da "Buraya 50 kadar ufak yavru ve 3-5 tane de anaç köpek atılmış. Bunu vicdansızlar nasıl attılarsa bu hayvanlar burada telef oluyor. Yetkililer bunu biran önce almalı. Bu hayvanlara ne yapmamız gerekir bilmiyorum ama yetkililere sesleniyorum. Biran önce alsınlar. Yoksa bu şartlarda, bu soğukta bu hayvanlar telef olur” dedi.

Muhtar Özkan ve Böğet köyünde yaşayanlar, soğuk havada araziye terk edilen köpeklere yiyecek vererek hayvanları yaşatmaya çalıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.