habernediyor.com

15 işçi dakika farkıyla kurtuldu

YAŞAM

Trabzon'da bir şantiye işçisinin dikkati büyük bir facianın yaşanmasının önüne geçti. Aşırı yağış sonrası yaşanacak felakati gören işçi, 15 işçinin hayatını dakika farkıyla kurtardı.

Trabzon ilinin Yomra ilçesinde dün meydana gelen şiddetli sağanak ve aşırı yağış sırasında kaldıkları şantiye alanının zarar göreceğini düşünen ve hızlı bir şekilde alanı terkeden 15 işçi, toprak kaymasından dakika farkıyla kurtuldu.

Dün Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısından saatler sonra akşam vakti Trabzon genelinde etkili olan şiddetli sağanak ve aşırı yağış sebebiyle Yomra ilçesine bağlı mahallelerin yollarında yer yer küçük heyelanlar oluştu.

Yomra ilçesinin Özdil yol yapım şantiyesinde çalışan 15 işçiden biri, kaldıkları alanının hemen üzerinde bulunan yamaçtan gelen suyun şiddetini ve her geçen dakika şiddetinin daha da arttığını farkederek arkadaşlarına durumu anlattı.

15 işçi şantiyenin zarar görebileceği konusunda hemfikir olunca, kaldıkları koğuşu boşaltıp şantiye alanını terk ederek yolun karşı tarafına geçti.

Gücü ve etkisi hızla artmaya devam eden yağışın yaklaşık bir saat sürdüğü Yomra ilçesinde, işçilerin alanı terk etmesinden birkaç dakika sonra yamaçtan büyük kaya parçaları kopmaya başladı ve kopan kaya parçaları büyük bir heyelanı beraberinde getirdi. Toprak kayması ile büyük kayalar, şantiyede bulunan ve az önce içinde işçilerin dinlendiği prefabrike yapıların üzerine döküldü.

Heyelan sırasında koğuşta bulunan ve arkadaşlarının yardımıyla yattığı alanı terkeden Halil İbrahim Metin isimli işçi, büyük bir felaketten son anda kurtulduklarını anlattı.

Şantiyenin aşçısı olan Halil İbrahim Metin, akşama doğru dinlenmek için istirahate çekildiklerini, arkadaşlarının seli fark ederek yolun karşısına geçtiğini ancak kendisinin heyelan yaşanırken bir süre şantiyede kaldığını belirterek, yataktan kalktığında dizine kadar su içinde olduğunu, etrafa bakıp bağırdığını ancak kimseyi göremeyince panik yapmadan çıkmaya çalıştığını, arkadaşlarının gelerek camı kırıp kendisini kurtardığını söyledi.

Diğer taraftan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve Yomra Belediyesi, iş makineleriyle kapanan yolları açmaya çalışıyor. Akşam saatlerinde başlayan yol açma çalışmaları halen sürüyor.

Heyelan ve aşırı yağış sebebiyle riskli olduğu değerlendirilen bölgelerde jandarma ekipleri araç ve yaya geçişini engelliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.