habernediyor.com

Bakan Varank, Türk yapımı tarım aracını inceledi!

TARIM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Afyonkarahisar’da bulunan Savrukoğlu Ziraat Makineleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından üretilen “SAR” isimli sürücüsüz tarım aracını uzaktan kumandayla sürdü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Afyonkarahisar’a bağlı İscehisar ilçesinde bulunan sanayi tesislerindeki Ar-Ge faaliyetlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu, Savrukoğlu Ziraat Makineleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketince üretilen "SAR" isimli sürücüsüz tarım aracını uzaktan kumandayla sürdü ve araç hakkında çeşitli yorumlarda bulundu.

"Kısıtlı imkânlarla mucizeler diyebileceğimiz neticeler alıyoruz"

Bakan Varank, Türk sanayicilerinin üretimde yetenekli olduğunun altını çizerek, "Kısıtlı imkânlarla mucizeler diyebileceğimiz neticeler alabiliyorlar. Biz, Bakanlık olarak üreticilerin her zaman yanındayız." ifadelerini kullandı.

Afyonlu Demmak'ın yerli teknolojisi "Deve"

Bakan Varank, Demmak Demireller Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından üretilen "Deve" ismi verilen kaya kamyonunu inceledi ve test sürüşü yaptı. Varank, Afyonkarahisar'ın kritik öneme sahip bir tarım şehri olduğunu, turizmde de Türkiye'nin göz bebeklerinden biri olmayı sürdürdüğünü ifade etti.

“Deve” 30 ton yük taşıyabiliyor

Demmak'ın ürettiği “Deve” isimli kaya kamyonunun 30 ton yük taşıyabilme kapasitesinin olduğunu aktaran Varank, şu sözleri dile getirdi:

"Türkiye'de üretilmeyen ve önemli bir pazarı olan bir araç. Ülkemizin de tamamen ithal ettiği araçlar. Bu firmamız, bu ürettiği ilk araçla bundan sonra seri üretime geçecek. Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak kendileriyle görüş alışverişinde bulunuyoruz. Nasıl faydamız dokunabilir, bu araçları Türkiye'de nasıl yaygınlaştırabiliriz, kendileriyle görüştük. Aracı da kullanma fırsatım oldu. Gerçekten çok güçlü bir araç. Bunu tek başına sanayicilerimiz, sıfırdan tasarlayıp ürettiler. Gördüğünüz gibi bize de kullanarak gururlanmak düşüyor. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum."

"Türkiye inanırsa her şeyi yapabilir"

Bakan Varank, Türkiye'nin aslında her şeyi üretebilme kabiliyetine sahip bir ülke ve en büyük değerin de 82 milyonluk insan gücü olduğunun altını çizdi.

Türkiye'deki genç nüfusun umut vaat ettiğini ve çok yetenekli olduğunu söyleyen Varank, "Geçen cuma günü, Türkiye'nin otomobilini tanıttık. Halkımızda ve vatandaşlarımızda nasıl bir coşku oluşturduğunu ve sahiplendiğini gördük. Hatta bütün kamuoyu gördü. Yani Türkiye, inanırsa her şeyi üretebilecek kabiliyette. Bunun en güzel örneklerinden biri ise arkamızda duruyor." sözlerini kaydetti.

“2023’e kadarki seçimsiz dönemde çok güzel başarı hikâyesi yazılacak”

Türk sanayicisinin yetenekli olduğunu ve kısıtlı imkânlarla mucize denilebilecek kadar önemli neticeler elde ettiklerini aktaran Varank, şunları kaydetti:

"Biz, bakanlık olarak üreticilerin her zaman yanındayız. Onlara çeşitli teşvik mekanizmalarıyla ve desteklerle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mevzuatlarla onların önünü açmaya çalışıyoruz. Özellikle de önümüzdeki süreçte 2023 yılına giderken seçimsiz bir dönemdeyiz. Biz, Türkiye'nin bu süreçte çok güzel bir başarı hikâyesi yazacağını biliyoruz. Bunu da katma değerli üretimle yapacağız. Ben sanayicilerimize, 'gelin yatırım yapın, üretim ve istihdam sağlayın' diyorum. Biz de onların yanındayız.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.