habernediyor.com

Son şampiyon Fransa ile sürpriz takım Fas karşı karşıya

SPOR

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda bu akşam Fransa ile Fas arasında oynanacak yarı final maçı nefes kesecek. Karşılaşmayı kazanan takım, finalde Arjantin'e rakip olacak. Son şampiyon Fransa ile turnuvanın sürpriz takımı Fas arasında yapılacak mücadelenin sonucu merakla bekleniyor. İşte maça dair detaylar...

Dünya Kupası'nda dün oynanan yarı final maçında Hırvatistan'ı 3-0 yenerek finale çıkan Arjantin, rakibini beklemeye başladı. Diğer yarı final maçında son şampiyon Fransa ile turnuvanın sürpriz takımı Fas bu akşam saat 22.00'de karşı karşıya gelecek. Meksikalı hakem Cesar Ramos'un düdük çalacağı maç, Al Bayt Stadı'nda yapılacak. Karşılaşma, TRT 1'den canlı yayınlanacak.

Maçı kazanan, Arjantin'i rakibi olacak

Grubunu lider tamamladıktan sonra son 16 turunda İspanya'yı ve çeyrek finalde Portekiz'i eleyen Afrika temsilcisi Fas, güçlü Fransa'yı da devirerek finale yükselmek istiyor. Fransa ile Fas, daha önce Dünya Kupası'nda hiç karşılaşmadı. Bu akşam oynanacak maçın galibi, pazar günü finalde Arjantin ile kozlarını paylaşacak.

Son şampiyonun hedefi final

Turnuvanın son şampiyonu olan Fransa, D Grubu'nda Avustralya'yı 4-1 ve Danimarka'yı 2-1'lik skorlarla geçtikten sonra Tunus'a 1-0 yenildi. Adını son 16 takım arasına yazdıran Fransa, bu turda Polonya'yı 3-1 yendi. Çeyrek finalde de İngiltere'yi 2-1'lik skorla geçen "Horozlar", yarı finalde Fas'ın rakibi oldu.

Turnuvanın sürpriz takımı Fas

Dünya Kupası'na Hırvatistan beraberliği ile başlayan Fas, daha sonraki performansıyla sporseverleri şaşırttı. Belçika ve Kanada'yı mağlup ederek grup lideri olan Fas, üst turda güçlü İspanya ve Portekiz'i turnuvanın dışına itti. 

Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselme başarısı gösteren ilk Afrika takımı olan Fas, bu akşam Fransa'yı da yenerek finale adım atmak istiyor. Fas, grup 2-1 yendiği kazandığı Kanada maçında kendi kalesine gol attı. Afrika temsilcisi, bunun dışında kalesinde gol görmedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.