habernediyor.com

Ronaldo için imza töreni düzenlendi

SPOR

Cristiano Ronaldo'yu kadrosuna katan Suudi Arabistan ekibi Al Nassr, imza merasimi düzenledi.

Başkent Riyad'ta yer alan Mrsool Park Stadı'nda gerçekleştirilen imza merasiminde konuşan 37 yaşındaki Portekizli futbolcu, "Bu kararı aldığımdan dolayı gurur duyuyorum. Avrupa'daki rüyalarımı gerçekleştirdim. Her şeyi kazandım. Dünyanın en büyük takımlarında oynadım. Şimdi yepyeni bir mücadele için bugün buradayım. Ailem de bu karardan ötürü mutlu." ifadelerini kullandı. 

"Oynamaya hazırım"

Ülkede çok iyi karşılandığını dile getiren Ronaldo, yalnızca futbol oynamak için değil yeni jenerasyonların mantalitesini değiştirmek ve kadın futbolunu ileriye taşımak için Suudi Arabistan'a geldiğini kaydetti.

Avustralya, Portekiz, ABD ve Brezilya'dan çok sayıda kulüpten transfer teklifi aldığını söyleyen Ronaldo, "Ben kararımı verdim ve başkalarının düşüncesi beni hiç ilgilendirmiyor. Buradaki lig çok rekabetçi. Yarın bana şans verilirse oynamak için hazırım." diye konuştu.

İmza merasiminin ardından stattaki taraftarlarla bir araya gelen yıldız futbolcu, tribünlerdeki taraftara imzaladığı topları dağıttı.

30'u aşkın kupa kazandı

Portekiz ekiplerinden Sporting Lizbon altyapısında yetişen 37 yaşındaki Cristiano Ronaldo, ardından İngiltere devi Manchester United, İspanya devi Real Madrid ve İtalya devi Juventus'un formaları terletti. 2021 yılında Manchester United'a geri dönen Portekizli oyuncunun kontratı, teknik patron Erik ten Hag ile yaşadığı anlaşmazlıklar sebebiyle geçtiğimiz ay feshedildi.

Senenin futbolcusuna verilen Ballon d'Or'u (Altın Top Ödülü) beş defa kazanan Ronaldo, beşi UEFA Şampiyonlar Ligi, yedisi İspanya, İtalya ve İngiltere liglerinde şampiyonluklar olmak üzere 30'u aşkın kupa sevinci tattı.

Futbolculuk kariyerinde 800 gol barajını geçen ve beş Dünya Kupası'nda gol atmayı başaran yegane futbolcu olan Ronaldo, Portekiz Milli Futbol Takımı formasıyla oynadığı 196 müsabakada 118 defa ağları havalandırdı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.