habernediyor.com

Kılıçdaroğlu'ndan 'elektrik faturası' çıkışı

SİYASET

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Elektrik faturalarını ödeyemeyen yurttaşın sesini çıkarabileceği hiçbir alan bırakmadılar. Kim halkın sesi olacak? Sizin feriştahınız gelse de ben durmam, mücadeleme devam ederim." dedi.

CHP lider Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Avukat tutamayanlara yardım edeceğiz"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Rahmetli Süleyman Demirel'in memleketi olan Isparta'da bir olay yaşandı. Günlerce elektrik verilemedi. İnsanlar perişan oldu. CHP heyetimiz kentteydi, Fatih Dönmez ise 4 gün sonra oraya gitti. Oraya helalleşmek için gitti. AK Partili Ahmet Hamdi Çamlı, bunun sorumlusu olarak CHP'yi gösterdi. Gerçekten akıllarını oynatmışlar. CHP'ye laf söyleyince siyaset yaptığını düşünüyorlar. AK Parti adına da ayıp bir şey. Akıldan yoksun olan insanlar TBMM'de ise bu Meclis'in itibarı tartışmaya açıktır. Bu olaya ilişkin bir yönetmelik var. İnsanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde 24 saat, konutlarda ise 48 saatten fazla elektrik kesintisi olması halinde tazminat ödenmesi gerekiyor. Tüm yurttaşların tazminat alma hakkı var. Hepsi gerekli yerlere müracaatta bulunsun. Avukat tutamayanlara maddi yardımda bulunacağız. Hiç kimse mücbir nedenin arkasına saklanmasın.

"Zamları yapan da yurttaşı inleten de sizsiniz"

Ülkemiz adeta bir ateş topuna dönmüş durumda. Ülkenin yönetilemediği apaçık ortadadır. Zamlar adeta bir yağmur gibi yağıyor. İğneden ipliğe kadar zam geliyor. Kışın ortasında elektriğe yüzde 127 zam yaptılar. Bir paylaşımda bulundum, 31 Aralık 2021'de getirilen zamlar geri çekilinceye dek elektrik faturası ödemeyeceğimi söyledim. AK Partili Mahir Ünal ise 'Elektrik zamlarını devlet yapmadı.' diyor. Evet devlet yapmadı, devleti yönetenler yaptı. Beşli çeteye tek bir laf etmiyor. Zamları yapan da yurttaşı inleten de sizsiniz. Sonra da ben suçlu oluyorum. Elektrik faturalarını ödeyemeyen yurttaşın sesini çıkarabilecek hiçbir alan bırakmadılar. Kim halkın sesi olacak? Sizin feriştahınız gelse de ben durmam, mücadeleme devam ederim. Hemen dağıtıcı firmaları topladılar. 'Bunlar yükseltti, Erdoğan indirecek.' algısı yapıyorlar.

"6 lider olarak ant içtik"

6 parti olarak programlarımız ayrı. Türkiye'nin felakete doğru sürüklendiğini gördüğümüz için bir araya geldik. Umudunu yurt dışında arayan gençler için bir araya geldik. Ülkemizi adeta bir dilenci konumuna düşürdüler, herkesten para dileniyorlar. 'Şerefsiz.' dedikleri kişilerin ayağına gidiyorlar. Londra'ya demediklerini bırakmamışlardı; orada da gittiler. 6 lider olarak bu tabloyu düzeltmekte kararlıyız. Türkiye'nin kalkınmasını istiyoruz, hürriyet istiyoruz, adalet istiyoruz, beraberce yaşamak istiyoruz, onurlu bir ülke olmak istiyoruz... Aydınların, gazetecilerin tutuklandığı bir ülke olmak istemiyoruz. Bizi buluşturan düşünce budur. 28 Şubat'ta bulaşacağız, demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Ardından da devlet kurumlarını düzelteceğiz. Liyakati geri getireceğiz. Ekonomimizi ayağa kaldıracağız, sosyal politikaları kuvvetlendireceğiz. Adil düzeni tekrar getireceğiz. Adaleti sağlıyor olacağız. 6 lider olarak ant içtik."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.