habernediyor.com

Erdoğan gençlere seslendi

SİYASET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bulunduğu Rize'den canlı bağlantı yoluyla, partisinin Adana, Ankara, Erzurum, İstanbul, Konya, Malatya, Mardin, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon, Van İl Gençlik Kolları teşkilatlarının 6. Olağan Kongrelerine katıldı.

Gençlere seslenerek, okudukları üniversiteleri marjinal grupların eylem sahası olmaktan kurtarıp bilim yuvaları durumuna onların getireceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm provokasyon çabalarına karşın milletin birlik, beraberlik ve bütünlüğünün en güçlü olduğu dönem içinde bulunulduğunu, Türkiye'yi karıştırmak, sokaklarda kaosu hâkim kılmak için atılan her adımın milletimin feraset duvarına çarptığının altını çizdi.

Sınırlar dışında ve içinde milletin huzuru ve devletin bekası için mücadele eden kahraman güvenlik güçlerine, Türk askerlerine şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Irak'ın kuzeyinde bulunan terör yuvalarına yapılan operasyonda şehadete kavuşan kahraman askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ve millete başsağlığı diledi.

Şehitlerin emanetlerine ve fedakarlıklarına sahip çıkacak gençliğe sahip olunduğuna inancını dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, Gara'daki operasyonda 33 teröristin etkisiz duruma getirildiğini hatırlattı ve "Rabbim, bilhassa bu terör eylemlerine karşı mücadele veren askerlerimizden, polisimizden, jandarmamızdan razı olsun." dedi.

Yasin Börü, Eren Bülbül, Abdullah Tayyip...

24 yaşındayken başına geçtiği Osmanlı beyliğini cihan devleti hâline getirecek temelleri atan Osman Gazi'nin, 21 yaşındayken İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in emanetini üstlenecek gençler gördüğünün altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün, 15 yaşındayken Diyarbakır'da fakirlere kurban eti dağıtırken kalleşçe şehit edilen Yasin Börü'nün, vatanının namusunu korurken alçak darbecilerin kurşunlarıyla şehit olan Abdullah Tayyip Olçok'un, teröristler tarafından alçakça şehit edilen Eren Bülbül'ün azmini taşıyan gençler görüyorum. Yüreklerinde iman, bir ellerinde defter kitap, bir ellerinde bilgisayarlar ve tabletleriyle her alanda en iyisi olmak için okullarında, kütüphanelerde, evlerinde, atölyelerde eğitime odaklanan, hem kendileri hem de ülkeleri için büyük hayalleri olan gençler görüyorum. Bu salonlarda, enerjilerini ve zamanlarını sapkın ideolojilerin iradesine ve emrine verenlerle değil, kendi görkemli medeniyetlerinin, kendi milletinin, kendi devletinin hizmetinde olanlarla omuz omuza yürüyecek gençler görüyorum."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.