habernediyor.com

Erdoğan'dan 'erken seçim' açıklaması

SİYASET

Erdoğan, "Bay Kemal, kasım ayında seçim yok, seçim Haziran 2023'te, kendini oraya hazırla. Sen aday olup olmadığını bir açıkla. Ya kendi adaylığını açıkla, eğer sen değilsen de adayını açıkla." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü Van ziyareti esnasında gençlerle buluştu..

Gençlerle buluşmalarına vesile olan herkese teşekkürlerini sunan Erdoğan, kente ayak bastığı an itibarıyla kendilerini sevgiyle ve coşkuyla bağrına basan bütün Vanlılara şükranlarını iletti.


"En çok genç üye bizde"

Gençlerin dinamizminden, heyecanından faydalandıklarını ve adeta kendilerini yenilediklerini kaydederek, bu programlara çok büyük önem verdiğini dile getiren Erdoğan, "Son bir sene 22. gençlerle buluşmamızı gerçekleştirdik. 'AK Parti'nin gençlerde hiçbir karşılığı yok.' diyorlar ya, işte gençler burada. Şu anda partimiz en fazla genç üyeye sahip partidir." diye konuştu. 

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan'dan AK Parti'nin genç üye sayısına dair bilgi alan Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"1,5 milyon gençlik kolları mensubumuz var. Toplam üye sayımız ise yaklaşık olarak 12 milyon. Kadın kollarındaki üye sayımız 4 milyon. Diğer tüm partilerin tamamı bile AK Parti kadar üye sayısına sahip değil." 

"Bunların her ikisi de yok"

Erdoğan, seçime bir sene kaldığını belirterek, "Bay Kemal 'Seçim tarihini açıkla.' diyor. Seçimin tarihi bellidir. Haziran 2023'te seçim yapılacaktır. Kasım 2022'de seçim olacağını söylüyor. Bay Kemal, kasım ayında seçim yok, seçim Haziran 2023'te, kendini oraya hazırla. Sen aday olup olmadığını bir açıkla. Ya kendi adaylığını açıkla, eğer sen değilsen de adayını açıkla. Bunların her ikisi de yok. Altılı masa adeta ne yapacağını şaşırmış vaziyette. Bizde böyle bir sorun var mı? Sayın Bahçeli ve ekibiyle birlikte Cumhur İttifakı olarak yolumuza devam ediyoruz." şeklinde konuştu. 

"Yemezler Miçotakis..."

Geçtiğimiz hafta Efes-2022 tatbikatına katıldığını hatırlatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Oradan bir mesaj verdik. Onlar da mesajı almış olacaklar ki derhal üçlü bir toplantı yaptılar. Bir momentum duyurdular, bundan böyle Türkiye'nin aleyhinde hiçbir açıklama yapmayacaklar. Ben seni Vahdettin Köşkü'nde ağırladım, yemek ikram ettim, 'Artık ikimiz konuşalım, üçüncü tarafları aramıza sokmayalım.' dedin. Arada birkaç hafta geçti, sen ABD'ye gidiyorsun, Senato'da Türkiye karşıtı konuşuyorsun. Yemezler Miçotakis... Bu milletin mayasında dalga malga yoktur. Bunları ataların çok iyi bilir, bunları yenilemeye kalkışmayın, faturası çok ağır olur."

"Batı'ya asla güven olmaz"

Yunanistan'da kurulan askeri üsleri anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"9 üs kuruldu. Onları neden kurduklarını sorduğumuz zaman 'Ruslara karşı.' cevabını veriyorlar. Ukrayna-Rusya Savaşı'nda Ruslara ne yaptınız? Ukrayna'nın yanında durabildiniz mi? Hepsi yalan. Batı'ya asla güven olmaz. Bunlar bizi AB'ye bile 59 senedir almıyorlar, oyalıyorlar. Dürüstlük yalnızca bizim milletimizde var."

Tahıl koridoruna ilişkin de konuşan Erdoğan, "Önümüzdeki hafta içerisinde gerek Sayın Zelenskiy'le gerek Sayın Putin ile görüşerek ne gibi adımlar atacağımızı konuşacağız." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.