habernediyor.com

Erdoğan'dan 'çözüm süreci' açıklaması

SİYASET

Van'da konuşan Erdoğan, "Onlara sorun... 'Çözüm sürecini neden bitirdiniz, bunu sizden kim istedi?' deyin. 'Masum insanların kanını dökerek Türkiye'yi karıştırmayı sizden kim istedi?' diye sorun. Biz ne yaptıysak sizin için yaptık. Hizmet ve eser siyasetimizin önüne çıkan her engeli aşmak için döktüğümüz ter sizler için." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van Beşyol Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşma yaptı. 


"Kürt kardeşlerimizi hiç kimse susuz bırakamaz"

Erdoğan'ın konuşmasının öne çıkanlar ise şunlar:

"1,5 senelik aranın ardından yeniden Van'da olmaktan dolayı çok memnunum. Doğu Anadolu Bölgesi'nin lokomotifi, yükselen yıldızı Van'a ne zaman geldiysek coşkuyla, sevgiyle bizi karşılayan bütün kardeşlerime şükranlarımı iletiyorum. Ben şu anda gençlerin coşkusunu, kadınların coşkusunu görüyorum. 

Terör belasından deprem yaralarının sarılmasına kadar Van'ın bütün sorunlarıyla ilgilendik. Senelerce sizlerin temiz duygularını sömürenlerin, bu kente zarar verdiğini çok iyi biliyorsunuz. Van'ın suyunu kestiler. DSİ'yi görevlendirdim ve Van'ın problemini çözdük. Kürt kardeşlerimizi hiç kimse susuz bırakamaz. 

Van'ı yeni hizmetlerle, projelerle kalkındırmaya çalıştık. Bu kente 38 milyar TL'lik yatırım yaptık. Geçmişteki hangi hükümet Van'ı bu kadar düşündü? Van'ın şu anki hali ile 25 sene önceki hali arasında çok büyük farklar var. Aradaki fark 20 senelik değil, 100 senelik. Işık doğudan yükselir. Bizim anlayışımız bu. 

"Onlara sorun..."

Bazı bölücülük naraları atarken, biz kardeşlik türküleri söyledik. Birileri annelerin ve babaların gözyaşların kendi sapkın dünya görüşlerinin mezesi haline getirmeye çabalarken, biz hep yaşatmanın peşinden gittik. Biz neden Diyarbakır annelerinin yanındayız? Onlar Kürt değil mi? Demokrasiden söz edenler bir kez bile onları ziyarette bulundu mu? Diyarbakır annelerinin 13-14 yaşlarındaki evlatlarını Kandil'e kaçıranlardan hesap soruyoruz, soracağız. Bu yavrular peyderpey gelmeye de başladı.

Onlara sorun... 'Çözüm sürecini neden bitirdiniz, bunu sizden kim istedi?' deyin. 'Masum insanların kanını dökerek Türkiye'yi karıştırmayı sizden kim istedi?' diye sorun. Biz ne yaptıysak sizin için yaptık. Hizmet ve eser siyasetimizin önüne çıkan her engeli aşmak için döktüğümüz ter sizler için."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.