habernediyor.com

Erdoğan: CHP bir milli güvenlik sorunudur

SİYASET

Erdoğan, "CHP'nin Tutuklu Gazeteciler adlı raporu ortada. Ülkemize kara çalmak amacıyla hazırladıkları uydurma raporda savundukları, bu PKK'lı teröristler. İnternette 'tutuklu gazeteci' olarak gösterdikleri raporu hala daha gezdiriyorlar, demek ki teröristin arkasındalar. CHP bir milli güvenlik problemidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Siyaset

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"CHP'nin Tutuklu Gazeteciler adlı raporu ortada. Ülkemize kara çalmak amacıyla hazırladıkları uydurma raporda savundukları, bu PKK'lı teröristler. İnternette 'tutuklu gazeteci' olarak gösterdikleri raporu hala daha gezdiriyorlar, demek ki teröristin arkasındalar. CHP bir milli güvenlik problemidir.

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olup olmayacağıyla hiç ilgilenmiyoruz. Meselemiz, derdimiz değil.

Yunanistan-Türkiye

Ege'deki adaların silahlandırılması hususunda Yunanistan ve ABD'ye gereken uyarıları Dışişleri Bakanlığımız tarafından yaptık. BM'ye (Birleşmiş Milletler) son mektubumuzu da geçtiğimiz 17 Eylül'de gönderdik. ABD'den beklentimiz Yunanistan'ı doğru olmayan hesaplara sokmaması ve uluslararası kamuoyunun manipüle edilmesine izin vermemesidir. 

GKRY-KKTC

ABD'nin GKRY'ye (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) silah ambargosunu kaldırma kararı yanıtsız kalmayacak. Kıbrıs Türklerinin güvenliği için her türlü tedbirin alınacağını herkes bilmelidir. ABD'nin bu kararının ne zamanlama yönünden ne de içerik yönünden hiçbir izahı yoktur. Türkiye olarak KKTC'nin tanınması talebini BMGK'de (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) dile getirmiştim. Gerçek anlamda adil davranılırsa bu süreci hızlandırırız.

Ukrayna-Rusya Savaşı

Ukrayna'daki ayrılıkçıların referandum olayı sıkıntı getiriyor. Keşke bu referandum yapılmasaydı da bunları diplomasi yoluyla çözebilseydik. Sayın Zelenskiy, referandum yapılan dört bölgeye ilişkin desteğimizi, Sayın Putin'i ikna etmemizi istiyor. Yarın (29 Eylül) Sayın Putin ile bu hususları detaylıca ele almayı düşünüyorum. Nükleer savaşa gitmenin faturası felaket olur. Bunu asla düşünmemek gerekir. Diplomasiyle bu işi çözmek, en doğru adım olacaktır. 

Terörle mücadele

Suriye'nin kuzeyi hususunda Rusya ve ABD ile Ekim 2019 tarihinde vardığımız mutabakatların uygulanması gerekiyor. PKK/YPG hududumuza yakın yerlerde bunlara aykırı bir şekilde hala konuşlu. Çalışmalarımızı, uygun ve gerekli gördüğümüz anda, geniş kapsamlı bir terörle mücadele operasyonuna dönüştürmekten bir an bile kaçınmayız.

Ekonomi

Dileğim odur ki bundan sonraki Merkez Bankası'nın bir sonraki toplantısında faiz biraz daha indirilecek ve sene sonuna dek faiz tek haneye inecek. Merkez Bankası'nın kuvvetini yitirmesini bekleyenler, kusura bakmasınlar ama onlar avucunu yalamayı sürdürecek. Borsaya ilişkin iddialar en ince ayrıntısına kadar incelenecek, en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacak.

Kılıçdaroğlu, gençlerimizin TOKİ'ye başvuru sayısı iki milyona yaklaştı. Bak gençler dahi bu işi senden çok daha iyi kavramış durumda. Arsa alarak ev yapmak isteyenlere yönelik rakamı 1 milyona, belki de daha yukarıya çıkararak halkımıza böyle bir olanak tanımak istiyoruz.

Karadeniz'deki doğal gaz devreye girerse işimiz daha kolay olacak. Rusya ile de bu hususta bir sorunumuz yok. Sinop'ta bir nükleer enerji santrali kuracağız. Buna ilişkin Sayın Putin ile detaylı görüşmelerim oldu ve bu görüşmeleri sürdürüyoruz.

2022'de büyümenin yüzde 5 düzeyinde gerçekleşeceğini tahmin ediyorum. Tabii ortalama bir rakamdan söz ediyorum, daha iyisi olacak fakat daha kötüsü olmayacak."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.