habernediyor.com

Erdoğan, açtığı camide cuma namazını kıldı

SİYASET

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptığı Hacı Ahmet Erdoğan Camisi'nde cuma namazını kıldı.

Programları sebebiyle Rize'nin Güneysu ilçesinde bulunan evinden çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak ilçe belediyesine uğradı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi merkez kampüsüne geçen Erdoğan, iş adamı Mehmet Erdoğan'ın kampüs alanı içinde babası Ahmet Erdoğan ismine yaptırdığı caminin açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi cuma namazını burada eda etti.

Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Hutbede ilim talep etme ve cami yaptırmanın ehemmiyetinden bahseden Ali Erbaş, yarın girilecek üç aylarının faziletlerine değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namaz sonrası mimarisi Selçuklu üslubunda yapılan, dış cephesi Doğu Karadeniz mimarisi ahşap ve taş dolgu ile bezenen camiyi, kurdelesini kesip açtı.

Hacı Ahmet Erdoğan Camisi'nin hem üniversiteye hem tüm aileye hayırlı olması ve tüm gençliğin geleceğine aydınlık bir ufuk oluşturması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mübarek üç ayların bereket ve feyiz dolu olması duasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açılışta dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı eşlik ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.