habernediyor.com

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na erken seçim yanıtı: Ya dinlemiyor ya kafası almıyor!

SİYASET

MHP lideri Bahçeli, erken seçim çağrısını tekrarlayan Kılıçdaroğlu’na seçimlerin olağan zamanında olacağını ve hukuki olarak muhalefetin talebinin erken seçim için bir yol olmadığını söyleyerek, “Ya dinlemiyor ya da kafası almıyor.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Bahçeli, muhalefet partilerinin ısrarla erken seçim talebini eleştirerek seçimin hukuki bir kural olmadığını söyleyip Türkiye’de siyasal bir iktidarın hakim olduğunu kaydetti.

“Dinlemiyor veya kafası almıyor”

Özellikle CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun erken seçim için ısrarcı olmasına eleştiri getiren Bahçeli, “Cumhuriyet Halk Partisi ve yedekleri anlamamakta diretiyor ve daima mızmızlanıp vakit kaybediyor. Nasıl anlatmak lazım zillete düşenlere. Kişiye özel mektup yazıp el ilanları hazırlasak sonuç alabilir miyiz? Kılıçdaroğlu, kör kuyularda merdivensiz kalmış bir kulağından girip öteki kulağından çıkıyor. Dinlemiyor veya kafası almıyor.” şeklinde konuştu.

“FETÖ yarın seçim olsun diye bekliyor, PKK seçim istiyor”

Devlet Bahçeli erken seçimi isteyen kesimler arasında terör örgütlerinin de olduğunu söyleyerek, “FETÖ, PKk seçim olsun diye bekliyor. PYD/YPG’de koroya katılmış ve CHP Genel Başkanı’nın seçim talebini destekliyor. Ülkemizin düşmanları erken seçimde birleşmiş. Zillete refakatçi oluyor. HDP, İYİ Parti, Saadet, DEVA, Gelecek, TİP, DBP erken seçimden yana. Bununla beraber Kılıçdaroğlu, Türkiye’de can güvenliğinin kalmadığını haksız bir şekilde söyleyebiliyor. İYİ Parti, CHP ve HDP krize oynuyor ev sokakları karıştırmaya çabalıyor.” ifadelerini kullandı.

“Muhalefetten erken seçim kararı çıkması mümkün değil”

Erken seçim kararı alabilmek için hukuki olarak iki yol olduğunu söyleyen Bahçeli, “Erken seçim kararının alınması için hukuken iki yol vardır. Bunun ilki Meclis’in karar alması, ötekisi ise Cumhurbaşkanı’nın iradesidir. Meclis’te yeteri sayısal çoğunluğu bulunmayan HDP, CHP, İYİ Parti ve diğerlerinin erken seçim kararı çıkarması söz konusu değildir.” şeklinde konuştu.

“Seçim yok dedikçe, ‘olacak’ diyenlerin amacı nedir?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçime dair kararının olumsuz olduğunun altını çizen MHP lideri Bahçeli, “Cumhurbaşkanımızın defalarca kez erken seçimin olmadığını söyledi. Bu halde erken seçim nasıl olacak? Cumhuriyet Halk Partisi nerelere mesaj veriyor? Kimlerin dikkatini çekmeye çabalıyor. Bizler erken seçimin olmayacağını söyledikçe ‘olacak’ diyenlerin gizli amacı nedir? Bu dayatmanın gerçek manası hangi şekilde yorumlanmalıdır?” dedi.

“Haziran 2023’te seçimler olacak”

Grup toplantısında Bahçeli erken seçime ilişkin açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Cumhur İttifakı alayının boyunun ölçüsünü sandıkta alacak. Zamanında yapılacak olan bir seçimin kaç bucak olduğunu gösterecek. Erken seçime ilişkin talep beyhude bir hevesten ibarettir. Seçimler vaktinde 2023 Haziran’da olacaktır.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.