habernediyor.com

Ali Babacan: Kuşkusuz Atatürkçüyüm

SİYASET

Babacan, katıldığı bir sosyal medya yayınında Atatürkçü olduğunu dile getirerek, "Bu ülke tüm bu zorluklara karşın hala ayakta durabiliyorsa Atatürk'ün attığı sağlam temeller sayesindedir." dedi.

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir Twitch yayınına konuk oldu. 

3 saatten fazla uzun süren yayında Babacan, Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin görüşlerini aktardı.

DEVA Partisi içinde kendini liberal olarak nitelendiren çalışma arkadaşlarının olduğunu belirten Babacan, “Halkın tüm kesimlerinin ortaklaştığı temalar üzerinde yoğunlaştık ve ortak yarınlar üzerinden oluşan bir parti meydana getirdik. Partimizde kendini liberal olarak tanımlayan arkadaşlarımız var. Fakat farklı şekillerde tanımlayan arkadaşlarımız da mevcut.” sözlerini sarf etti.

"Kendimi tek bir kelime ile tanımlayamam"

“Partinizde liberaller olduğunu söylediniz. Peki siz kendinizi nasıl tanımlarsınız?” sorusu üzerine de Babacan, şu yanıtı verdi:

“Kendimi tek kelimeyle tarif etmek biraz zor. Bir de bu siyasi terminolojiler büyük oranda yıpranmış durumda. Yani kullandığınız muhafazakar, liberal, sosyal demokrat kelimelerinin anlamlarını sorsanız vatandaşlarımıza her biri farklı bir cevap verecektir. Bu sebeple de tek bir kelime ile kendimi tanımlamak istemiyorum."

"Türkiye, Atatürk sayesinde ayakta"

“Ali Babacan’ın içinde Atatürkçülük de var mı? Siz bir Atatürkçü müsünüz?” sorusuna ise net bir şekilde cevap veren Babacan, şöyle devam etti:

“Kuşkusuz var. Lise hayatımda, ODTÜ'de Atatürkçü bir ortamda eğitim aldım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur. Bu ülke tüm bu zorluklara karşın hala ayakta durabiliyorsa Atatürk'ün attığı sağlam temeller sayesindedir. Atatürk'ün ilkeleri ve değerleri üzerinde bu ülke hala ayakta duruyor."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.