habernediyor.com

Akşener: “Bu ucube sistemdeki cumhurbaşkanlığına talip değilim” 

SİYASET

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, cumhurbaşkanı adayı olmayacağını belirtirken sert sözler sarf etti ve iktidar partisi olarak çıkmaya, yeni sistemin de ilk başbakanı olmaya aday olduğunu belirtti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Her yasama yılında olduğu gibi doğru bildiklerinden asla şaşmayacağını ifade eden Akşener, “milli yalan dolandan koruyacaklarını, devleti de satıp savanlardan koruyacaklarını” söyledi.  

“Mızrak çuvala sığmıyor” 

Akşener: “İktidar için yolun sonu gözüktü. Mızrak artık çuvala sağmıyor. Yoksulluğu yok etme vadiyle iktidara gelen Erdoğan artık yoksulluğu yöneten, yolsuzluğun üzerini örten ve yasakları normalleştiren biri haline geldi. AK Parti hükümeti ve ucube sistemi sağ olsun bu seneki raporlarda da yolsuzluk ve israf azalmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı raporlarına göre Ankara’da kullanılmak üzere tahsis edilen araçlar Altınoluk, Çeşme, Mersin, Akçay gibi yerlerden yakıt almışlar. Belli ki bu arkadaşlar devlet hizmeti yerine tatil beldelerine gitmekte sakınca görmemişler. Bu devlet insanlığına bakar mısınız! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı raporlarına göre de Avrasya Tüneli geçişlerinde kur hesapları yanlış yapılmış, geçiş garantisi de yanlış hesaplanmış. Hal böyle olunca garanti edilen 25 milyon araç yerine yalnız 12 milyon araç geçmiş. Ama bu düşünceli arkadaşlar ihale şirketine ayıp olmasın diye de söyledikleri 494.2 milyonluk ödemeyi yapmışlar. Doğru hesaplama yapılsaydı ödeme yalnızca 456.3 milyon olacaktı. Yani beceriksizliğin faturası yine devlete kesildi. Sayın Erdoğan! Atadığın bu bürokratların ilham kaynağı sensin çünkü balık baştan kokar.” 



“Sen keyfinden tasarruf etseydin şu anda kimse sıkıntıda olmazdı” 

Akşener: “Sayıştay raporlarına göre Erdoğan 2020 senesinde günde 7,9 milyon; senede ise 2,8 milyar lira harcamış. 6 sene içinde harcamaları 10 katına çıkmış. Sen harcamanı 10 değil de 5 katına çıkarsaydın, itibarından değil ama keyfinden tasarruf etseydin şu anda barınma sorunu yaşayan öğrenci ve üretimi bırakan çiftçi olmazdı. Bizler yollara, köprülere değil israfa karşıyız. Hesap verebilmek yerine biat etmenin, yakınını kayırmanın, vasatlığın, ciddiyetsizliğin, ucube sistemin karşısındayız. Bu sistemin bir örneği de Merkez Bankası başkanıdır. Biliyorsunuz başkanın görev ve sorumluluklarına, ‘Erdoğan’ı memnun etmek’ güncellemesi geldi. 8 Eylül’de 8,30 olan dolar 8,90’a yükseldi. Böylece ithal malların maliyeti 7 kat arttı, dış borç stoku da 270 milyar lira yükseldi. Fakat şimdiden söylüyorum ki bunun sorumlusu Merkez Bankası başkanı değil. Bu maliyetin sorumlusu, Türk devletini ucube bir sisteme hapseden Erdoğan’dır. Nitekim eminim ki bu olaydan sıyrılmak için de en kısa sürede başkanı görevinden alacaktır. O yüzden sayın başkana, şimdiden iş aramasını tavsiye ediyorum.” 



“Her hafta toplumun bir kesimi terörist ilan ediliyor” 

Akşener: “Her hafta toplumun bir kesimi terörist ilan ediliyor. Üretici, esnaf ve çiftçiler zaten uzun süredir hükümetin gözünde teröristti. Yakın zamanda marketler, barınamayan öğrenciler de bu kategoriye alındı. Dün de kebapçılar terörist ilan edildi. Önüne gelene bu yakıştırmayı yapmak ne kadar doğru? Bu cümleler, terörizmi ve teröristlerin çirkinliğini hafifletmektedir. Her isteyen istediğini söylerse at izi it izine karışır. Meclisin kapalı olduğu 2,5 aylık dönemde 20 şehir gezdim. İnsanlar şikayetçi. Bu şikayetleri 5-10 maaşlı danışmanlarından duyamazsın. Makyaj yapılarak önüne getirilen saray raporlarından okuyamazsın. Bu umursamazlığın artık kabak tadı veriyor.” 



Rüzgar Gülü Projesi 

Akşener: “Türkiye’de 5 milyon 800 bin kişi açlık sınırının altında. 3 yaşından küçük her 100 bebekten 45’i, 3-14 yaş arasındaki çocukların yarısı, 15-24 yaş arasındaki her üç gençten biri en yoksul kesimi oluşturan yüzde 20’lik dilimdeki ailelere mensup. Bizler Rüzgargülü Projesi sayesinde istihdam, ekonomi, eğitim ve sağlık konularında; Türkiye’nin en can alıcı sorunlarına parmak basacağız. Bu bir kalkınma projesidir. Bu proje sayesinde hem yoksulluğu hem de gelir eşitsizliğini azaltacağız. Planladığımız projenin maliyeti ise yalnızca 23 milyar lira. Bu para, Merkez Bankası’nın yanlış kararı sonucunda doğan dış borcun yalnızca onda biri değerinde.” 



“Başbakanlığa adayım” 

Akşener: “Bir televizyon programında başbakanlığa aday olduğumu söylediğimde çarşı karıştır. Tam bir haftadır televizyonlarda bu konuşuluyor. Oysa söylediğim şey gayet açıktı. Millet İttifakı olarak bir cumhurbaşkanı adayı göstereceğiz. Fakat Cumhur İttifakı’nın aksine biz, yeni bir Erdoğan seçmeyeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki aday göstereceğimiz kişi dünyanın en becerikli insanı olsa bile Türkiye, bu ucube sistemle yönetilemez. Bu ülkenin sorunu yalnızca Erdoğan ve kendisinin kötü bir cumhurbaşkanı olması değil. Yetkilerini kötüye kullanması ve yanlış tercihler yapması da büyük sorun. Sorunumuz sistemsel. Sorunumuz, tarafsız olması gereken cumhurbaşkanının bir partinin başkanı olması. Bu sorunun sonuçlarını da her alanda görüyoruz. Bu sistem, millete yükten başka bir şey getirmemiştir.” 



“2017’de ‘hayır’ oyu çıkması için şehir şehir dolaştık” 

Akşener: “2017 senesindeki referandumda ‘hayır’ oyu çıkması için şehir şehir dolaştık. Bu sistemin sonuçları hakkında vatandaşları uyardık ve ne yazık ki haklı çıktık. Tek bir kişiye bağlı olan tüm düzenlerin zamanla yozlaşmaya mahkum olduğunu söyledik. İşte bu yüzde 2023 seçimlerinde aday göstereceğimiz kişinin bu sistemi bir an önce değiştirmesi ve kuvvetler ayrılığına dayatması gerekir. Ben ise bu ucube sistemdeki cumhurbaşkanlığına talip değilim. Ama seçimlerde birinci parti çıkmak için çalışıyorum.” 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.