habernediyor.com

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK ardından açıklamalarda bulundu

SİYASET

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Kadına şiddet mücadelesine verilen destek, gelecek jenerasyonların hayatının daha iyi olmasına verilen destek anlamına gelmektedir." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Ömer Çelik'in konuşmalarından satır başları şu şekilde: 

Kadına şiddet olayları

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne girdiğimiz gün canımızı çok yakan ağır bir takım kadın cinayetleri ve dehşet verici eylemlerle sarsıldık. Kadınları hedef alan şiddete karşı çıkmak, insanlığı hedef alan şiddete karşı çıkmak demektir. Elbette ki pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlar uzun yıllardır negatif ayrımcılığa maruz kalmışlar. Kadınlar incinirse, insanlık da incidir. Bunu unutmamak gerekiyor."

Aşı süreci

"Aşı uygulamaları, büyük bir kapasiteyle, sağlık sistemimizin büyük kabiliyetiyle yerine getiriliyor. Daha çok vatandaşımızı aşılıyor olacağız."

Kongre tarihi

"24 Mart tarihinde büyük kongremizi yapacağız. Genç üyelerimizin büyük oranda parti yönetimlerinde bulunmaları için tüm kademelere güçlü bir biçimde izlerini bırakmalarını dikkate alıyoruz."

Yunanistan'dan gelen hamleler

"İstikşafi görüşmelere karşın Yunanistan, ülkemizi hedef alan hamlelerine kaldığı yerden devam ediyor. Arap Birliği'nin ülkemize karşı bildirisini Yunanistan'ın pozitif bir şekilde karşılamasını bir kenara not ediyoruz. Dostluk çatısı altında ülkemize karşı husumet formu organize etmeye çabalıyorlar. Bunu da bir kenara not ediyoruz. Gerekli biçimlerde ve gerekli koşullarda sahada karşılığını vereceğimizden hiç kimse şüphe etmesin."

Arap Birliği'ne tepki

"Arap Birliği'nin ülkemize yönelik bildirisini yanlış buluyoruz. Ülkemizin terörle mücadele kapsamında gerçekleştirdiği girişimi Arap topraklarına yapılmış bir saldırı olarak adlandırılması asla kabul edilemez. Ülkemiz her daim Arap devletlerinin toprak birliğini destekler."

Avrupa Birliği ile ilişkiler

"AB, ülkemizle daha iyi işlere imza atabilir. Sayın Cumhurbaşkanımız birkaç gün evvel Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmüştü. Biz Avrupa'ya düşman değiliz."

Papa-Sistani görüşmesi

"Bu yaştaki iki dini ve siyasi liderin bir araya gelmesinin Irak ve bölge ülkeler için iyi bir netice üretmesini temenni ediyoruz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.