habernediyor.com

Ahmet Davutoğlu: Eşi, dostu, müteahhidi aşılamakta başarılılar

SİYASET

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Koca’nın aşı hususuna dair birbirinden farklı açıklamalar yaptığını söyleyerek, tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı.

“Koca istifa etmelidir ya da görevden alınmalıdır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşı hususuna dair birbirinden zıt açıklamalar yaptığını dile getiren Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz çarşamba akşamı, Bilim Kurulu toplantısının ardından Bakan Koca, önümüzdeki 2 aylık süre zarfı boyunca aşı tedarikinde sıkıntı meydana gelebileceğini dile getirdi. Cuma namazı çıkışında ise Sayın Erdoğan, aşı tedarikinde herhangi bir problemin olmadığını, yeterli miktarda aşıya sahip olduğumuzu belirtti. Erdoğan'ın bakanları, bakanların Erdoğan'ı yalanladığı bu düzen nereye kadar devam edebilir?

Bu irtibatsızlık, uyumsuzluk ve çelişki barındıran açıklamalara maruz bırakılmaktan bıktık usandık. Kimin doğru söylediğini anlamak için fal mı baktırmamız gerekiyor? Aşı konusu artık bir milli güvenlik meselesi haline gelmişken, bütün ülkelerin aşı politikaları günbegün rayına otururken; bizdeki bu anlayışsızlık ve savrukluğu nasıl değerlendirmek gerekir? Böyle devlet mi yönetilir?

Eğer Bakan Koca doğruları söylüyorsa, Erdoğan da onu yalanlamışsa; Koca'nın çıkıp istifa etmesi gerekir. Eğer tam tersi bir durum mevzubahisse, elimizde aşı olduğu halde vatandaşları gereksiz yere paniğe sevk etmişse; bu durumda Koca görevden alınmalıdır."

“Şimdi de Rus aşısıyla hayal satıyorlar”

Davutoğlu, sözlerine, şu şekilde devam etti:

"Şimdi de çıkmış yine hayal tacirliği yapıyor, 6 ay sonra geleceği öne sürülen Sputnik V aşısıyla milleti oyalamaya çabalıyorlar. AK Parti'nin en başarılı aşı politikası, birbirlerini aşılamak oldu. AK Parti MKYK'sını baştan sona aşıladılar. Daire başkanından tutun, tüm alakalı veyahut alakasız üyelerini aşıladılar. Eşi, dostu, yandaşı, müteahhidi aşıladılar. Araştırın, bunların içinde aşılanmayan 1 kişi dahi kalmadı. Aralarındaki yönetim ve iletişim kriziyle birlikte var olan ekonomik kuvveti de yok ettiler. Yalnız aşıyı değil, tüm salgın ve kapanma siyasetlerini mahvettiler." 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.