habernediyor.com

Kastamonu'nun saklı cenneti

SEYAHAT

Kastamonu'ya bağlı Araç ilçesinde ormanın içerisindeki Okçular Şelalesi, havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçilerini konuk etmeye başladı.

Araç'a 17 kilometre mesafedeki Okçular köyü hudutlarında bulunan şelale, ağaçların arasından yaklaşık olarak 10 metre yükseklikten dökülüyor ve toplam 11 çağlayandan oluşuyor.

Yeşilin tonlarının arasına gizlenen Okçular Şelalesi, sıcak havadan bunalanlar için rahat bir nefes alma olanağı sunuyor.

"Saklı bir cennet gibi"

Okçular köyünün muhtarı Sabahattin Söğünmez, basın mensuplarına, bölgenin doğal güzellikleriyle öne çıktığını dile getirdi.

Söz konusu şelaleyi basamaklı yapısından ötürü Pamukkale travertenlerine çok benzettiklerini söyleyen Söğünmez, şöyle konuştu:

"Suyumuz doğal yapısı ve ihtiva ettiği mineraller sebebiyle kahverengidir. İnsanların hoş vakit geçirebileceği, nefes alabileceği bir yer. Burası tıpkı saklı bir cennet gibi. İnsanlar burada su ve kuş sesleri arasında yaz sıcağını hissetmeden suyun serinliğiyle güzel zaman geçiriyor."

Okçular Şelalesi'ni her sene çok sayıda kişinin ziyarette bulunduğunu kaydeden Söğünmez, "Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için çalışmalar yapmaktayız. Restoran, piknik alanı ve bungalov evler yapacağız. Projemiz hazır durumda. Gelenlerden tek ricamız ise çevreyi temiz tutmaları." diye konuştu. 

"Pamukkale'yi andırıyor"

Bölgeyi ziyarette bulunan Kastamonu Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Hikmet Haberal ise şelale bölgesinin doğa harikası bir yer olduğunu ifade etti.

Haberal, şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlar burada tabiatla baş başa kalabilir. Burası bir doğa harikası. Şelalenin arka tarafında ise yaylalar var. Basamak basamak yükselen bir şelale. En büyüğünün yüksekliği 10 metre. Pamukkale'yi andırıyor fakat suyun içeriğinden dolayı rengi koyu. Yeşillikler içindeki bu bölgeye herkesi bekliyoruz."

Bölgenin sağlıklı bir şekilde turizme kazandırılması gerektiğinin altını çizen Hebaral, "Turizme kazandırılırken gelecek jenerasyonlara da doğal bir şekilde bırakmak gerekiyor. İnsan burada oturduğunda rahat bir nefes alıyor." sözlerini sarf etti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.