habernediyor.com

Kapadokya’da 2021 başında, salgına rağmen turist akını yaşandı!

SEYAHAT

Kültürel, doğal ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken turizm cenneti Kapadokya, salgına rağmen en çok gezilen turizm cenneti olmaya devam ediyor. 2021 yılının Ocak ve Şubat aylarında turizm cenneti, 93 bin 128 yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi

Nevşehir il merkezine 13 kilometrelik bir mesafede bulunan ve tarihi, kültürel, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini mest eden Kapadokya, 2021 yılı başında salgına rağmen ziyaretçi sayısını artırmaya devam etti. Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından elde edilen verilere göre; Kapadokya’ya bağlı müze ve ören yerleri, bölgedeki Ocak 2021’de 42 bin 560 ve Şubat 2021’de ise 50 bin 568 yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi.

Sıcak hava balon turları, keyifli anlar yaşatıyor

Türkiye’nin en önemli turizm cennetlerinden biri olan Kapadokya, peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla dikkat çekmeyi sürdürüyor. Ayrıca bünyesinde kayadan oyma tarihi kilise ve manastırlarla beraber yer altı yerleşim merkezleri bulunduran Kapadokya, sıcak hava balon turlarıyla güne uyanmak isteyenlere keyifli dakikalar yaşatıyor. Ayrıca bölgede atv adı verilen araçlarla turlar ve yılkı atlarıyla turlamalar da ilgi çekiyor.

En çok Göreme Açık Hava Müzesi gezildi

Kapadokya’da 2021’in ilk iki ayında en çok ziyaret edilen yer ise, 30 bin 786 kişi ile Göreme Açık Hava Müzesi oldu. Ardından 25 bin 975 sayısıyla Zelve Ören Yeri ve 18 bin 289 turist ile Kaymaklı Yeraltı Şehri onu takip etti. Bölgede normalleşme süreciyle beraber yoğunluğun arttığını belirten Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, tedbirlerin elden bırakılmadığı ve sağlıklı turizm ortamının yaşandığını da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.