habernediyor.com

Gezginlerin uğrak noktası: Çırtan Şelalesi

SEYAHAT

Pülümür Vadisi'ndeki kar örtüsünün erimesiyle meydana gelen ve sarp kayalar arasından yaklaşık olarak 60 metre yükseklikten akan şelale, ilkbahar mevsiminde fotoğraf ve doğa tutkunlarını konuk ediyor.

Tunceli sınırları içine bulunan Pülümür Vadisi'nde kar örtüsünün erimesiyle birlikte yaklaşık olarak 60 metre yükseklikten akan Çırtan Şelalesi, misafirlerine kent stresinden uzakta eşsiz doğayla iç içe zaman geçirme olanağı sunuyor.

Yüksek rakıma sahip dağların arasında kurulu olan kent, yaban hayatı, çok zengin bitki örtüsü ve endemik türlerin varlığına ek olarak tarihi dokusuyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Her mevsim ayrı güzelliklere ev sahipliği yapan kentte, misafirler kışın kayak, yaz ve ilkbahar mevsiminde doğa yürüyüş, trekking, rafting, kano ve kamp gibi etkinlikler yapıyor.

Hava sıcaklığının artış gösterdiği son günlerde, yağmur ve kar sularıyla oluşan vadideki Çırtan Şelalesi de sarp kayalıklardan ve yaklaşık olarak 60 metre yükseklikten akan eşsiz görüntüsüyle ilgi çekiyor.

Yürüyerek ulaşılıyor

Bölgeye günübirlik turlarla gelmeyi tercih eden gezi grupları, şehir merkezinden otomobillerle yola çıkarak 10 kilometrelik bir yolculuğun ardından Uzuntarla köyü civarına varıyor.

Köyde bulunan köprüyü kullanarak Pülümür Çayı'ndan geçen ziyaretçiler, ardından meşe ormanları arasında şelaleye doğru yürümeye koyuluyor.

Yaklaşık olarak bir saatlik zorlu yolculuğun akabinde şelaleye varan fotoğraf ve doğa tutkunları, burada doğayla baş başa bir şekilde kent stresinden uzakta zaman geçiriyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.