habernediyor.com

Çıldır Gölü’nde, destansı ve kartpostalları aratmayan manzaralar belirlendi!

SEYAHAT

Kış günlerinin en çok turist toplayan bölümü olan ve Doğu Anadolu’nun incisi haline gelen Çıldır Gölü’nde, yeni yılda da renkli manzaralar devam etti. Yüzeyi halen tamamen donuk olan göle gelenler fotoğraflar çektirirken, Kafkas dansları da yapıyorlar.

Van Gölü’nden sonra Doğu’nun ikinci büyük gölü olan ve daha önce kasırgadan dolayı buz kütleleri parçalanıp kristalize bir hale gelen Çıldır Gölü’nün yüzey, yeniden tamamen dondu.

Kars ve Ardahan’ın sınırları içerisinde yer alan gölde, Eskimo usulü balıkçılık ve atlı kızaklarla gezintiler devam ediyor.

Gölün buz kütlesi olukça sertleşti

Destansı ve masallara konu olacak görüntülerin ortaya çıktığı göle gelen ziyaretçiler, 123 kilometrekarelik alanda bol bol fotoğraf çektiriyorlar. Bölgede hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derecelere düştüğü gözlemlenirken, gölün buz tabakası ise oldukça sertleşti.



Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı olan göl, Çanaksu mevkiinde kalıyor. Göle ziyaret akınını sürdüren ziyaretçiler, eşsiz bir gün doğumu ve gün batımına Çıldır Gölü’nde tanıklık ediyorlar. Kimileri ise göl üstünde çadırlarını kurup, sandalyelerini koyuyor ve bir yandan da çaylarını yudumluyorlar. Buz üstünde bir çok eğlencenin tadına varan ziyaretçiler, zevk çıkararak evlerine dönüyorlar. 
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.