habernediyor.com

65 yaşındaki gezgin, 5 senedir yürüyerek seyahat ediyor 

SEYAHAT

Hem spor yapmak hem de seyahat etmek amacıyla 5 sene önce yola çıkan 65 yaşındaki Hasan Demir, günde 90 kilometre yürüyerek geziyor. İstanbul’dan Fethiye’ye tatile gitmek için adımlarına başlayan Demir, Sakarya’ya ulaştı. 814 kilometre yol gidecek olan seyyah, yürüyüşünün 9 gün süreceğini hedefliyor. 

Bir dönem aşırı kilolu olan ve bundan kurtulmak amacıyla kısa mesafe yürüyüşlere başlayan Hasan Demir, zamanla yürüyüşlerini uzatmaya başladı. Şehirler arasında yürüyüşe çıkan 65 yaşındaki gezgin, 5 senedir yürüdüğünü ve günde 90 kilometre kat ettiğini belirtiyor. 

Fethiye’de tatil yapmak için İstanbul’dan yola çıkan Demir, Sakarya’da mola verdi. 814 kilometre yol kat edeceğini söyleyen gezgin, yanında taşıdığı çadırda konakladığını ve Fethiye’ye kadar 9 günlük yolu olduğunu aktarıyor. 



“Sigarayı bırakmak için bu işe giriştim” 

Hasan Demir: “Hem aşırı kilolarımdan kurtulmak hem de sigarayı bırakmak için bu şe giriştim. Sigarayı bıraktım. Sigarayı bırakmak isteyenlere de yürüyüşü tavsiye ederim. Her gün yürüyüş yapıyorum. Aşırı kilolarımdan da kurtuldum. Bazen dinleniyorum. Hedefim, kendimi zorlamadan 9 gün içinde Fethiye’ye varmak. Yaşım itibarıyla hızlı yürüme şansım yok. Bu yaşta da vücudumu zorlamak istemiyorum. Gençken 14 kilometre mesafeyi koşardım. Arkadaşlarımda 3 sene boyunca yürüdük ama şimdi tekim. 2 senedir tek başıma yürüyorum. Hem tatilimi yapıyorum hem sporumu. Gideceğim yere vardığımda 3-4 gün orada kalıp dinleniyorum sonra dönüyorum.” 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.