habernediyor.com

575 metre uzunluğunda: Turizme kazandırılacak

SEYAHAT

Manisa'ya bağlı Kula ilçesinde 'Kula Salihli UNESCO Jeoparkı' sahasındaki Börtlüce Mağarası'nın bölge turizmine kazandırılması maksadıyla çalışma başlatıldı.

Kırsal Börtlüce Mahallesi civarında yer alan mağara, MTA (Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü) ekipleri tarafından araştırılarak, yapısı ve haritası ortaya çıkarıldı.



575 metre uzunluğunda

Yaklaşık olarak 27 metre yüksekliğinde ve yan kollarıyla beraber toplamda 575 metre uzunluğunda olduğu tespit edilen mağaranın, jeolojik miras ve fosil olma özelliğinin olduğu saptandı.



"Bilime ve turizme hizmete hazır"

Jeopark Belediyeler Birliği uzmanı Mesul Kolbüken, basın mensuplarına, mağaranın bilime ve turizme hizmet etmeye hazır durumda olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü personellerinin de mağarayı detaylı bir şekilde incelediğini ifade etti.



"Tanıtımını yapmayı amaçlıyoruz"

Kolbüken, bahse konu mağaranın bölgenin doğal güzelliklerinden yalnızca biri olduğuna işaret ederek, "Mağarada bir yürüyüş parkuru yapmayı planlayıp doğal çevrenin tanıtımını amaçlıyoruz. Bu sürecin sonunda kırsal kalkınma temin ederek yörede ikamet eden yurttaşlarımızın turizm gelirinden yararlanmasını temin etmiş olacağız." ifadelerine yer verdi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.