habernediyor.com

Pandemide çocuğunuzun rutin kontrollerini ertelemeyin

SAĞLIK

Koronavirüs pandemisinde çocukların rutin sağlık muayenelerinin büyük bir önem taşıdığını söyleyen Doç. Dr. Şule yıldırım kontrollerin geciktirilmesi durumunda gelecekte önlemeyecek problemlerin ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Ailelerin çocuklarının rutin sağlık muayenelerini koronavirüs pandemisi sebebiyle aksatmamaları gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şule Yıldırım, geç kalınan bir teşhisin sorasında tedaviye ilişkin büyük problemlere yol açabileceğine işaret etti.

Tedavi şansı gidebiliyor

Koronavirüs pandemisinden dolayı ailelerin hastanelere gelmeye ilişkin çekincelerinin bulunduğunu söyleyen Doç. Dr. Yıldırım, “Unutulmaması lazım ki geç kalınan bir teşhis tedavi sıkıntılara sebep oluyor. Kimi hastalıklar ne kadar erken şekilde teşhis edilirse tedaviye ilişkin şans da öylesine yüksek oluyor. Çocuklar her birimizin umudu ve geleceği. Bundan dolayı onları en iyi şekilde büyütmek ve geliştirmek amacıyla rutin sağlık kontrolleri büyük bir önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

Yıldırım ayrıca süt çocukluğu zamanında büyüme ve beslenme takibinin de okul öncesindeki dönemdeki gelişim geriliklerinin geç teşhisi söz konusu olduğunda tedavi şansının yitebileceğini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.