habernediyor.com

Bilim Kurulu üyesi: "Amcamın oğlu demeyin, dikkat edin"

SAĞLIK

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, düğünlere giden kişilerin "amcamın oğlu, ondan virüs bulaşmaz" diyerek hareket etmelerine tepki göstererek, herkesin maske takması ve sosyal mesafeye uyması gerektiğini söyledi. 

Türkiye'de son 24 saatte 1.517 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, 1.017 hasta iyileşti. Son bir günde yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 36 kişi yaşamını yitirdi.

Günlük vaka sayıları ile iyileşen hasta sayısı arasındaki fark artmaya devam ederken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan kritik uyarılar geldi. 

Prof. Dr. Kara,  sonbaharla birlikte solunum yolu enfeksiyonlarının da başlayacağına dikkat çekerek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artmaya devam edeceğini söyledi.

Vatandaşların maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine ciddi bir şekilde uymaları halinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka artışının durdurulabileceğini kaydeden Prof. Dr. Kara, bu durumda vakaların azabileceğini bile ifade etti. 

Prof. Dr. Kara, Türkiye'nin yeni tip koronavirüste (Covid-19) birinci dalganın üstesinden gelemediğini belirterek, vaka sayılarında dalgalanmaların yaşandığını kaydetti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında ciddi oranda artış yaşandığını ve bunun tedirginlik verdiğini aktaran Prof. Dr. Kara, hayatın her alanında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, düğünlere giden kişilerin "amcamın oğlu, ondan virüs bulaşmaz" diyerek hareket etmelerine tepki göstererek, herkese karşı dikkatli olunması ve tedbirlerin uygulanması gerektiğini belirtti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.