habernediyor.com

Tesla duyurdu: Tam otonom sürüşe geçtik

OTOMOTİV

Tesla firmasının elektrikli araçlarına gelen yeni bir beta güncellemesiyle önceden süre sınırlamasıyla otonom sürüşe imkan veren firmanın rota boyunca otonom sürüşü sınırlı sayıda kullanıcıya açıldı.

Üretmiş olduğu elektrikli araçlarla birlikte sektörde öncü araçlar geliştiren Tesla, otonom sürüşe ilişkin de attığı adımlarla dikkat çekiyor.
Son yayınlanmış olan otomatik sürüş sisteminin beta sürümüyle birlikte Tesla kullanıcılarına artık tam otomatik bir sürüş vadediyor.

Kimi sistemsel sorunlar olabilir

Şimdiye dek Tesla kanadından ve Musk’tan yapılan uyarılarda sistemin güvenilir olduğu fakat direksiyon başında olunmaması ve rehavete kapılmaması gerektiği ifade ediliyordu. Beta sürümde bu uyarılar yine sürüyor. Yapılmış olan yeniliklere karşın sistemsel olarak sorunların yaşanabileceği ifade ediliyor.

Otonomda kontrol bütünüyle araçta

Sınırlı sayıda kullanıcı için sunulan beta kullanımla beraber artık aracın kontrolünün bütünüyle araçta olacağı ifade ediliyor. Yani Tesla otomobiller artık bir rotaya ulaşmak için gerekli dönüşleri yapıp araç sollayabilecek ve bunu hedefe varana dek yapabilecek.

Şirket daimi olarak geliştirilecek olan sistemin gelecekteki günlerde daha çok kullanıcıya ulaşacağını söylüyor. Bütünüyle sinir ağlarına dayanan bir sistem daha çok insan tarafından kullanıldıkça gelişimi de hızlı olacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.