habernediyor.com

Bayram öncesi araç fiyatları düşer mi?

OTOMOTİV

MASFED (Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu) Genel Başkanı Aydın Erkoç, Kurban Bayramı'na çok az bir süre kala 2'inci el araç piyasasında hareketlilik meydana geldiğini ve fiyatlarda yukarı doğru artış görüldüğünü ifade etti.

Erkoç, gerçekleştirdiği açıklamada, TÜİK'in (Türkiye İstatistik Kurumu) verileri doğrultusunda, geçtiğimiz senenin ilk 5 ayında 1.772.105 adet olarak gerçekleşen 2'inci el araç pazarının, bu senenin aynı döneminde 2.456.879 adet olduğunu aktardı.

Sıfır kilometre araç tedarik ve üretiminde meydana gelen sıkıntıların talebi 2'inci ele kaydırdığını, yurttaşların, bayramın da yaklaşmasıyla birlikte 2'inci ele yönelim gösterdiğini dile getiren Erkoç, yükselen maliyetler ve artan taleple birlikte araç fiyatlarının da arttığına işaret etti.

"İhtiyacı olan hemen alsın"

Erkoç, son altı aydır piyasanın bir hayli hareketli olduğuna ve araç satışlarının hızlı bir şekilde sürdüğüne vurgu yaparak, şu sözleri sarf etti:

"Araç tedarikinde ve üretiminde meydana gelen aksaklıkların sürmesi 2'inci ele olan talebi daha da artırırken, yaz mevsimine girilmesi ve bayrama sayılı günler kalması piyasayı daha da hareketlendirdi. Fakat fiyatların adeta gün içinde yukarı doğru değişmesi piyasayı negatif yönde etkiliyor. Sıfır kilometre araç tedarikinde meydana gelen sıkıntılar çözülmeden 2'inci el fiyatlarının ineceğini öngörmüyoruz. 2'inci el an itibarıyla daha çok yatırım aracı şeklinde nitelendiriliyor. Bunun ilerleyen süreçte de sürmesini düşünüyoruz. An itibarıyla piyasada araç bulmak bir hayli zor. Bu sebeple yurttaşlarımıza araç ihtiyaçları var ise bir an evvel karşılamalarını öneriyoruz. Yurttaşlarımızı, her daim olduğu gibi kurumsal, güvenilir, sağlam yerlerden alışveriş yapmaları ve sahtekarlara karşı çok dikkatli olmaları hususunda uyarıyoruz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.