habernediyor.com

YPG, ABD ile görüşmüş!

GÜNDEM

YPG/PKK/PYD ile ABD arasındaki görüşmeler, ABD basınının ilgi odağına oturdu.

CNN International'ın haberine göre, teröristler ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında gizli bir görüşme yaşandı.

Haberde, ABD'den üst düzey yetkililer ile Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) üst düzey biri, gerçekleşen Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili görüştü.

ABD'li yetkilinin William Roebuck olduğu iddia edilen haberde, Roebuck'ın daha önce IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Yardımcısı olduğu da biliniyor.

"Etik değil"

Görüşme esnasında, SDG'li teröristin ABD'nin bölgedeki insanları koruma çabaları olmadığını ve başka güçlerin de böyle bir amaçları olmadığını dile getirerek "Bizi sattınız, bu etik değil." diye konuştuğu kaydedildi.

Teröristin yetkiliden yardım talebinde bulunduğunu belirtilen haberde, yardım edilmemesi dahilinde Esad rejimi ve Rusya ile tehdit ettiği belirtildi. CNN'in haberinde terör örgütünün, Türkiye’ye karşı Rusya’dan yardım isteyeceği ve uçuşa yasak bölgede Rus savaş uçaklarını talep etmeyi düşündüğü ifadeleri geçiyor.

ABD yetkililerin Kürtlerin Rusya ile yakınlaşmasını istemedikleri belirtiliyor.

SDG'li teröristlerin talepleri, yetkili tarafından ABD Dış İşleri Bakanlığına aktarılacağına dair söz verildi. Yetkili teröristlere "ani bir karar almama"ları konusunda uyardı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.