habernediyor.com

TSK'dan Rusya'ya "havadan havaya" mesaj!

GÜNDEM

TSK Akdeniz’de yaptığı tatbikatta F-16’lara “havadan havaya” atılabilen füzeler yükledi. Bunun, Suriye’den Hafter’e savaş uçakları intikal ettiren Rusya’ya bir mesaj olduğu değerlendiriliyor.

TSK’nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) Libya konusunda “kararlık” mesajı verdiği Akdeniz’deki açık deniz tatbikatı, 2000 kilometrelik rotada toplam 8 saatte tamamlandı.

Tatbikata, 17 F-16’nın yanı sıra “Barış Kartalı” ismi verilen E-7T HİK (havadan erken uyarı ve kontrol uçağı) ile 8 firkateyn ve korvet katıldı.

11 Haziran Perşembe günü yapılan tatbikatta görev alan F-16’lar tam savaş yüküyle donatılırken savaş uçaklarında “havadan havaya” füzesinin bulunması ise Rusya’ya mesaj olarak değerlendirildi.

Türk F-16 savaş uçaklarında, yalnızca hava kuvvetleri tarafından “havadan gelecek tehditlere karşı” kullanılan AIM-9 Sidewinder Görüş İçi Hava Hava Füzesi ve AIM-120 AMRAAM Görüş Ötesi Hava Hava Füzesinin yüklü olduğu görüldü.

Rusya Hafter’e Mig-29 ve SU-24 göndermişti

Rusya, Suriye’de Esed’e destek olarak görev yapan Mig-29 ve SU-24 savaş uçaklarından bazılarını Libya’ya Hafter’e destek için göndermişti.

Gazeteci Seyfettin Ersöz, Milliyet'teki haberinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İdlib’deki Bahar Kalkanı Harekâtı’nda Suriye Rejimi’ne ait Rus menşeli iki SU-24 savaş uçağını ve L-39 tipi savaş uçağını da “havadan havayı” füzesiyle vurduğunu hatırlattı.

F-16 savaş uçağının pilotu, düşman radarlarına yakalanmamak için kendi radarını kapatmış, HİK’ten (havadan erken uyarı ve kontrol uçağı) gelen radar görüntüsünü değerlendirerek SU-24 savaş uçaklarına fark edilmeden, her iki Rus uçağını “hava-hava” füzesiyle imha etmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.