habernediyor.com

Şırnak’ta PKK-FETÖ operasyonu: 35 gözaltı

GÜNDEM

Şırnak’ta PKK/KCK ile FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik operasyon yapıldı. Düzenlenen operasyonlarda 35 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından PKK/KCK ile FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik operasyon gerçekleştirildiği bildirildi.

Şırnak Valiliğinin açıklamasında şu bilgiler verildi:

"Terörle mücadele kapsamında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünün 10-16 Şubat 2020 tarihleri arasında Şırnak merkezi ve ilçelerinde PKK/KCK ile FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlar sonucunda toplam 35 zanlı yakalanarak gözaltına alınmıştır. 9 zanlının gözaltı işlemleri sürmektedir. 21 zanlı adli makamlar tarafından salıverilmiştir. 2 zanlı ilgili il ve birimlerine teslim edilmiş, 3 zanlı ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Bilgilendirme ve önleyici faaliyetler sonucunda ikna edilerek teslim olan PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında ise gözaltına alınan bölücü terör örgütü PKK mensubu 2 zanlıdan biri ilgili il ve birime teslim edilmiş, diğer zanlı ise çıkarıldığı adli makam tarafından tutuklanmıştır. Terörle mücadele kapsamında operasyonlar kararlılıkla sürecektir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.