habernediyor.com

PKK'ya ağır darbe: Sözde Tatvan sorumlusu o terörist öldürüldü!

GÜNDEM

Eren Abluka-35 operasyonu kapsamında geçtiğimiz gün Van'da öldürülen 4 teröristten 1'inin turuncu kategoride olan ve aynı zamanda örgütün sözde Tatvan sorumlusu olduğu tespit edilen Bervedan Serhabun kod adlı Yusuf Gül olduğu anlaşıldı.

Eren Abluka-35 operasyonu kapsamında Van'ın Bahçesaray ilçesinde teröristler ile yaşanan çatışmada 4 terörist öldürüldü. Öldürülen teröristlerden birinin ise turuncu kategoride bulunduğu ve örgütün sözde Tatvan sorumlusu olan 'Bervedan Serhabun' kod adlı Yusuf Gül olduğu belirlendi.

Öldürülen 4 teröristten biri Turuncu kategoride!

İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "1 Eylül 2022 tarihinde Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen Eren Abluka-35 operasyonu kapsamında; Van ili Bahçesaray ilçesindeki Han yaylası kırsal alanında gerçekleştirilen arazi arama çalışması sırasında meydana gelen silahlı çatışma sonucunda etkisiz hale getirilen 4 teröristten 1’inin, Terör Arananlar Listesi’nde Turuncu kategoride bulunduğu ve örgütün sözde Tatvan sorumlusu olarak faaliyetlerini yürüten 'Bervedan Serhabun' kod adlı Yusuf Gül olduğu belirlendi."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.