habernediyor.com

Mersin'deki yangın kontrol altında! İşte bölgedeki son durum!

GÜNDEM

Dün Mersin'in Gülnar ilçesinde başlayan ve Silifke ilçesine yayılan yangına gece boyunca havadan ve karadan müdahale edildi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, kontrol altına alınan yangın nedeniyle 500 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi. Yangında etkilenen kişilerden 8'inin tedavisinin devam ettiğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 kişinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Mersin'in Gülnar ilçesinde yaşayanlar, dün başlayan orman yangınıyla paniğe kapıldı. Rüzgârın etkisiyle Silifke ilçesine de sıçrayan yangını kontrol altına almak isteyen itfaiye ekipleri, çalışmalarını gece boyunca sürdürdü. İtfaiye ekiplerine destek veren Mersin İl Jandarma Komutanlığı, trafik ekipleri ile komandoları seferber etti. Kemer ilçesinde yaşayanlar, yangından korumak istedikleri hayvanlarını güvenli bölgeye taşıdı.

Fahrettin Koca: 8 kişinin tedavisi sürüyor!

Yangınla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da açıklama geldi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, "Yangından çıkan dumandan etkilenen 25 kişiden 8'inin tedavisi sürüyor. Tedavi altına alınan kişilerden 1'inin durumu ağır." ifadelerini kullandı.

Veysel Tiryaki: Yangında 500 hektarlık alan zarar gördü

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, yangının başladığı Gülnar ilçesine gitti. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın da eşlik ettiği Veysel Tiryaki, orman yangınının kontrol altına alındığını belirtti. Herhangi bir can kaybının olmadığını kaydeden Tiryaki, yangında zarar gören alanın yaklaşık 500 hektar civarında olduğunu ifade etti.

303 konut ve bir akaryakıt istasyonu boşaltıldı

Gülnar ilçesinde başladıktan sonra Silifke ilçesine yayılan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahale ile söndürüldü. Büyükeceli Mahallesi'nde başlayan yangın nedeniyle bir akaryakıt istasyonu ile 303 konutun, tedbir amaçlı boşaltıldığı ve 790 kişinin tahliye edildiği kaydedildi. Gece görüş sistemine sahip 3 helikopter, yangına gece boyunca müdahale etti. 

"Ne olduğunu anlamadan çevremizi sardı"

Hayvanlarını yangından kaçırdığını kaydeden çiftçi Ali Dölek, "Ne olduğunu anlamadık. Yangın 5 dakika içinde çevremizi sardı. Evdeki eşyaları değil, ineklerimizi düşündük. Hayvanları güvenli bölgeye götürdük." diye konuştu. Gülnar ve Silifke ilçelerinde etkili olan yangına 11 uçak, 29 helikopter ve 138 arazöz ile müdahale edildi. Yangın söndürme çalışmalarına 850 personelin katıldığı belirtildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.