habernediyor.com

HDP'li vekilin darbettiği eşi: "Kaza olduğunu söylememi istedi"

GÜNDEM

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık tarafından şiddete uğrayan Ebru Işık, eşinin kendisini özel bir hastaneye götürdüğünü ve doktora "kaza olduğunu" söylemesi için ısrar ettiğini anlattı.

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'ın, eşi Ebru Işık'ı darbettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine HDP'li vekil hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı verildi. 

Baskı altında kalan Ebru Işık, dolap kapağına çarptığını söylemek zorunda kaldı. Ebru Işık'ın verdiği ifade ise yaşananları tüm gerçekliğiyle ortaya koydu. 

"Başka biriyle ilişki yaşadığını öğrendim" 

Ebru Işık, Mensur Işık ile 17 senedir evli olduğunu ve söz konusu evlilikten iki çocuğa sahip olduklarını belirterek, eşinin şu anda HDP Muş Milletvekili olarak görev yaptığını söyledi.

Evlilik boyunca eşinin bazen kendisini tehdit ettiğini belirten Ebru Işık, 5 ay önce başka bir kadınla ilişki yaşadığını öğrendiğini ve 20 gündür farklı odalarda yattıklarını ifade etti. 

"Evden gitmemi istedi"

Ebru Işık, 15 Temmuz gecesi eşiyle konuşmak üzere odasına gittiğini ve boşanma davası açıp açmadığını sorduğunu, bunun üzerine Mensur Işık'ın kendisine küfür ederek, "Ev bana ait, kirayı ben veriyorum. Sen burada oturamazsın" dediğini anlattı.

Bunun üzerine odaya geçtiğini ve eşyalarını hazırlamaya başladığını belirten Ebru Işık, eşinin arkasından odaya geldiğini, bunun üzerine eşyaları hazırlamayı bırakarak, "Bu evden sen gideceksin" dediğini söyledi. 

"Sol gözüme yumruk attı"

Ebru Işık, Mensur Işık’ın üzerine geldiğini ve sol gözüne yumruk attığını kaydederek, o anda gözünü hissedemediğini, eşinin "Beni öfkelendirdin, bunun nedeni sensin" dediğini anlattı. 

"Evden çıkmama müsaade etmedi"

Hastaneye gitmek istediğini ancak eşinin evden çıkmasına müsaade etmediğini ve evin kapısını kilitlediğini aktaran Ebru Işık, sık sık psikolojik baskıda bulunduğunu ve polisi aramasını önlemek için telefonunu da sakladığını ifade etti.

"Doktora doğruları söyledim"

Ebru Işık, ağrılarının artması üzerine eşinin kendisini Etimesgut'ta bulunan özel bir hastaneye götürdüğünü ve doktora "kaza olduğunu" söylemesi için ısrar ettiğini belirtti. 

Mensur Işık'ın söz konusu olayın adli vaka olmaması için çabaladığını aktaran Ebru Işık, doktora doğruları anlattığını, bunun üzerine hastanenin polisi aradığını kaydetti.

"Şikâyetçiyim"

Ebru Işık, polis ekipleriyle beraber büro amirliğine gittiğini ve uzaklaştırma istemi olduğunu, önleyici tedbir kararı talep ettiğini ifade ederek, kendisini tehdit eden Mensur Işık'tan şikâyetçi olduğunu söyledi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.