habernediyor.com

Google'da ilk sırada çıkan 'Dünyanın en saçma binası'na elveda!

GÜNDEM

Arama motoru Google'da "Dünyanın en saçma binası" şeklinde arama yapıldığın ilk sırada çıkan ve Kahramanmaraş’ta bulunan 18 katlı binada, cephe söküm çalışmaları sürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, söküm çalışmalarını araştırarak yetkililerden detaylı bilgi aldı.

‘Dünyanın en saçma binası’nın yıkım işlemleri sürüyor

Binanın inşa edildiği günden bu yana tartışma konusu olduğunu belirten Güngör, Özel İdare İş Merkezi’nin iç mekan ve dış cephe uygulamalarının söküm çalışmalarının sürdüğünü, daha sonra iş makinalarıyla yıkım işlemlerine başlanacağını kaydetti ve şunları söyledi:

"Yapıldığı günden beri tartışmalara konu olan bir yapı. Bizler de inşallah Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile ortak bir şekilde hareket ederek bu yapıyı da kapsayan 40 dönümlük adada ciddi bir dönüşüm yapmış olacağız.” 

Güngör, projenin sona ermesiyle birlikte tarihi dokuya uygun ve kente yakışır bir bir çalışmayı hayata geçireceklerini ifade etti.

“Belediye bütçesine 6,6 milyon TL’lik katkı…”

Yıkım için bütçe ayırmadıklarını, yüklenici şirketten para alacaklarını belirten Güngör, sözlerini şöyle tamamladı:

“Projemizde önemli donatılar bulunacak ve en az bin 500 araçlık bir yeraltı otoparkı hedefliyoruz. Projemiz İl Özel İdare Binası alanı da başta olmak üzere bölgede bulunan 40 dönümlük adayı içeriyor. Daha önce de söylediğimiz gibi bu binanın yıkım sürecine ilişkin belediye bütçemizden bir masraf yapmıyoruz. Aksine söz konusu ihale ile belediye bütçemize de 6,6 milyon TL’lik bir katkı sağladık. İnşallah tarihi mimariye uygun ve kentimize yakışır bir projeyi uygulamaya sokacağız.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.